Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 3 september 2004    Evangelie van 2004-09-03
 titelHarpen klinken in Oude Kerk
beschrijvingOp vrijdagmiddag 3 september vindt om 12.30 uur in de Oude Kerk in Amsterdam een bijzonder concert plaats.

Het `Harpduo Bilitis` bestaande uit harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental brengt een beeldend Frans programma met ondermeer `Ma mere L`Oye` (Moeder de Gans) van Ravel, oosters getinte composities van Ton That Tiet en de premiere van een speciaal voor het harpduo geschreven arrangement van Debussy`s welbekende `Children`s Corner` door Eef van Breen.

Voor het duo komt het spelen van interessante en bijzondere composities op de eerste plaats, daarom beperken zij zich niet uitsluitend tot het originele repertoire voor deze bezetting. `Harpduo Bilitis` brengt nieuwe composities en interessante arrangementen om het publiek kennis te laten maken met de uitgebreide klankmogelijkheden van de harp.

Ekaterina Levental studeerde in Zwolle, Detmold, en Rotterdam. Als soliste trad zij op in ondermeer het Concertgebouw (Amsterdam), Muziekcentrum Vredenburg (Utrecht), en De Doelen (Rotterdam). Ekaterina Levental verleent haar medewerking aan kamermuziekensembles zoals het Valerius Ensemble en het ensemble Transcenturia.

Eva Tebbe studeerde in Arnhem, Parijs en Den Haag. Zij volgde masterclasses bij gerenommerde mucisi in binnen en buitenland. Eva Tebbe specialiseerde zich in de kamermuziek, en met name de vocale muziek. Zij trad op tijdens diverse zomerfestivals als het `Festival van Zeeuwsch- Vlaanderen en de `Gelderse Muziekzomer`.

infoEva Tebbe
(070) 380 25 68
info@harpist.nl
locatieOude Kerk, Oudekerksplein
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl