Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 10 december 2004    Evangelie van 2004-12-10
 titelCongres Abdijbibliotheken
beschrijvingIn de marge van de tentoonstelling Een zee van toegelaten lust over de mooiste abdijboeken uit vijf kloosters, vindt er op vrijdag 10 december 2004 een congres plaats onder de titel Abdijbibliotheken: heden, verleden en toekomst.

Het wordt georganiseerd door de Provincie Antwerpen, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis en de Vereniging van Religieus-Wetenschappelijke Bibliothecarissen. De voormiddagsessie staat in het teken van het erfgoedbeleid. In een panelgesprek komen afgevaardigden van de abdijen, de overheid en diverse bewaarinstellingen aan het woord. Tijdens de namiddaglezingen wordt dieper ingegaan op het verleden van de abdijbibliotheken en de historische waarde van hun collecties.

Onder de titel Een zee van toegelaten lust worden van 20 november 2004 tot 30 januari 2005 de mooiste boeken geselecteerd uit de collecties van Averbode, Bornem, Postel, Tongerlo en Westmalle.

Deze topstukken zijn te bewonderen in de Koningin Fabiolazaal in het centrum van Antwerpen. Geopend dinsdag tot en met zondag van 10 uur tot 17 uur. Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

infoKoen De Vlieger-De Wilde, Projectmedewerker 03/2204464
koen.devlieger@ua.ac.be
www.abdijbibliotheken.be
locatieKoningin Fabiolazaal, Jezusstraat 28
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl