Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 16 mei 2013    Evangelie van 2013-05-16
begintijd19:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelNetwerkbijeenkomst over parochiefusies
beschrijving

Netwerkbijeenkomst voor pastoraal kader, bestuurders en parochievrijwilligers.

Op veel plaatsen wordt gewerkt aan de vormgeving van nieuwe parochies. Priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers, besturen en vrijwilligers komen bijeen om de vele uitdagingen die er zijn het hoofd te bieden.

Op veel plaatsen wordt - soms door schade en schande - wijsheid opgedaan die ook voor anderen heel vruchtbaar kan zijn. Op veel plaatsen wordt de vraag gesteld: “Hoe doen anderen dat dan?”

Om hierop antwoord te kunnen geven, om van elkaars ervaringen te kunnen profiteren, om goede ideeën op te kunnen doen, organiseert de dienst Parochieontwikkeling een zogenaamde netwerkbijeenkomst. Het is een bijeenkomst om te ‘netwerken’, contacten te leggen en te leren van elkaar. Het is een bijeenkomst waarop priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers, pastoraal assistenten, bestuurders en vrijwilligers in de parochies van ons bisdom nog meer bekend kunnen raken met ontwikkelingen in en de mogelijkheden van de nieuwe parochies op diverse terreinen, zowel bestuurlijk als pastoraal.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 mei 2013 van 19.00 tot 22.00 uur in: bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt, tel.: 0411  64 37 25.

Programma

18.30 uur Aankomst - Atrium - Koffie/thee
19.00 uur Gebedsviering - Kapel
Getijdengebed ‘met de Franse slag’ Van maandag tot en met vrijdag worden in de Udense Petruskerk om tien over half zeven ’s avonds voorafgaand aan de eucharistieviering de vespers gezongen. Daarbij volgt men het getijdengebed van de kerk, aangevuld met enkele hymnen die uit het Frans zijn vertaald. De psalmen worden volgens een Frans systeem gezongen, niet per twee, maar per vier versregels, overeenkomstig melodieën van her en der. We openen de netwerkbijeenkomst samen biddend en zingend met de mensen van de Petruskerk in Uden.
19.20 uur Lezing Dr. Antoine Bodar Groeien in geloof? Grote zaal 2e verdieping
19.55 uur Workshops eerste ronde - Verschillende zalen
20.45 uur Pauze - koffie / thee - Atrium
21.00 uur Workshops tweede ronde - Verschillende zalen
21.45 uur Plenaire afsluiting - Atrium
22.00 uur Naar huis

Iedereen die zich aanmeldt, volgt deze avond twee workshops.

Aanmelden kan tot 13 mei 2013.

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl