Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 1 juni 2013    Evangelie van 2013-06-01
begintijd12:00 uur
 titelMiddagconcert - Red de Torenspits!
beschrijving
Datum:
Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013
Locatie:
St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd:
zie programma
Entree:
Vrij, collecte na afloop
Website:
www.sintwillibrorduskerk.nl

Red de Torenspits!  

Benefiet weekeinde voor de instandhouding van de St. Willibrordkerk

De spits op de St Willibrordkerk heeft een paddenstoel in het hout. Deze paddenstoel moet eruit. We houden een benefiet concert weekeind met zang, muziek en voordracht om geld te verzamelen voor dit project. Wij willen dit mooie gebouw een generatie verder te geven als cultureel podium en kerk voor de stad Utrecht.

Op deze dagen zijn verschillende optredens om geld bij elkaar te verzamelen voor het onschadelijk maken van de paddelstoel. Op zaterdag 1 juni staat muziek en poezie uit Italie op het programma. Het zaterdagavondconcert wordt verzorgd door het Utrechts Studenten Philharmonisch Orkest ‘Muse Art’.

Op zondag 2 juni staat vocale muziek uit Frankrijk centraal met Gounod en tijdgenoten. Tussen de twee optredens kunt u mee zingen met een speciaal voor deze dag gecomponeerd lied ter gelegenheid van de Vrede van Utrecht, La paix d’Utrecht.

Programma

Zaterdag 1 juni 2013

12.00u Amersfoorts Vocaal Ensemble olv Jean-Pierre Gendrault

13.00u Domcantorij met olv Remco de Graas

14.00u Poezie en voordracht door bekende Utrechters

15.00u solisten-ensemble Opera Utrecht en het Utrechts Operakoor zingen Italiaanse opera muziek met bekende aria’s van Verdi, Puccini, Rossini en vele anderen.

Benefiet avondconcert

20:15u Utrechts Studenten Philharmonisch Orkest ‘Muse Art’ olv Stijn Berkouwer

Cello concert van Lalo en de 9e symfonie van Dvorak.

Zondag 2 juni 2013

13.30u Requiem van Charles François Gounod mmv Kamerkoor Saudade, Rienk Bakker orgel, olv Vincent Doek

14.30u Samenzang en vokaal kabaal met “La paix d’Utrecht” mmv Kamerkoor Saudade olv Vincent Doek

15.30u Requiem van Charles François Gounod mmv Kamerkoor Saudade, Rienk Bakker orgel olv Vincent Doek

De St Willibrordkerk is beroemd om zijn akoestiek voor vokale muziek. Het Requiem van Gounod is het stuk vol emotie wat in dit gebouw geweldig klinkt en de luisteraars tot ontroering zal brengen. Samen zingen en in canon en meerstemmig zingen doen we tussen de twee programma’s. Met een speciaal lied voor La paix d’Utrecht zult u ervaren dat u meer kon zingen dan ooit verwacht.

Na afloop van de concerten zal er een collecte gehouden worden ten bate van de restauratie van de torenspits. U kunt dan ook vriend van de St Willibrordkerk worden. Het programma wordt georganiseerd door de Stichting Culturele evenementen St Willibrordkerk.

Dit programma wordt ondersteund door Toerisme Utrecht en Culturele Zondagen.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieSt. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl