Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 1 t/m vrijdag 31 mei 2013    Evangelie van 2013-05-01
(Dag van de arbeid)
 titelMeimaand = Mariamaand
beschrijving

Zoals al jaren gebruik is, wordt er in de meimaand extra aandacht besteed aan Maria, ons aller Moeder in de hemel.

Op alle woensdagavonden in mei om 19:30 uur, behalve op 8 mei (vooravond van Hemelvaartsdag), wordt in de Lambertuskerk te Rotterdag een gezamenlijk rozenhoedje in de kerk gebeden, omlijst met Marialiederen.

Na alle 10 uur missen in de meimaand gaat, net als in de oktobermaand 2012, pastoor Gouw vóór in een deel van het rozenkransgebed, te weten een zogenaamd tientje.

Voor de kinderen
Aan de hand van de Glorievolle geheimen van de rozenkrans gaan de kinderwerkers in de Lambertusparochie de link leggen naar de feesten die we in deze meimaand vieren. Deze gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria zijn “benoemd” in de geheimen/mysteries van de rozenkrans. Deze geheimen zijn moeilijk te begrijpen maar vertellen ons het mooie geloofsverhaal.

Op zondag 5 mei gaat het, mede door Kinderen bidden voor Kinderen geïnitieerde Meiproject tijdens de 10 uur mis van start. In de kinderwoorddienst wordt op een laagdrempelige wijze uitleg gegeven over het bidden met behulp van de rozenkrans en de in deze maand toepasselijke Glorievolle geheimen. 

Kinderen kunnen aan het einde van elke woorddienst een tientje-armbandje uitzoeken en zo in deze weken van de meimaand maar liefst 5 verschillende kleuren bij elkaar verzamelen.

Ook de kinderen met de aanwezige kerkgangers sluiten aan bij het gezamenlijke rozenkransgebed onder leiding van de pastoor. De kinderen kunnen hierbij dan gelijk hun nieuwe tientje-armband in de Mariakapel in gebruik nemen. Lees hier verder voor meer informatie en uitwerking van het Meimaandproject met kinderen: lambertuskerk-rotterdam.nl/meimaand-mariamaand.html

Informatietafel met rozenkransen
Allerlei verschillende rozenkransen, tientjes, armbandjes, gebedenboekjes en andere materialen zijn tegen kostprijs achter in de kerk te verkrijgen. 

Aan de opbouw van deze tafel komt een supergrote rozenkransposter te hangen waarop per zondag de rozen die bij elkaar gebeden worden, zullen worden opgeplakt. Zo maken we beeldend dat de Weesgegroetjes als rozen voor Maria zijn met de verbinding naar Jezus in de geheimen van de rozenkrans. We vullen per zondag 10 rozen met in het hart de afbeelding van een van de Glorievolle geheimen op de tien kralen. Per 10 rozen met eenzelfde geheim wordt er een andere ondergrond kleur gebruikt. Op Pinksteren zal de poster dus al helemaal gevuld zijn met 10 x 5 Glorievolle geheimen. Rozen vormen de basis voor de iconenharten per tientje.

Kijk voor materialen voor Meimaand=Mariamaand bij www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl bij materialen. U kunt ook een mailtje sturen naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com als u nog vragen heeft over dit project.

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl/evenementen.html

lambertuskerk-rotterdam.nl/moederdag-voor-maria.html

lambertuskerk-rotterdam.nl/meimaand-mariamaand.html

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieLambertusparochie, Oostzeedijk Beneden 1-3
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl