Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 28 september 2013    Evangelie van 2013-09-28
 titelBedevaart van Amsterdam naar Oostakker
beschrijving

Het bedevaartsoord van Oostakker kwam er op initiatief van Markiezin de Courtebourne-de Nédonchel die toen op het naburige kasteel Slotendries woonde. In 1873 bouwde zij in haar tuin een grot ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Na de inzegening van het beeld aan de grot in 1873 vroegen omwonenden en bewoners van het Gentse om te mogen komen bidden aan de grot.

Een jaar later is Pieter De Rudder aan de grot op miraculeuze wijze genezen van een open beenbreuk. Door deze genezing ontstond er een grote toeloop van gelovigen. Om de bedevaarders te ontvangen bouwde men een kerk in neo-gotische stijl. Ze werd in 1877 ingezegend en in 1924 verheven tot basiliek.

De basiliek is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis, de naam waarmee Maria zich bekend maakte aan Bernadette op 25 maart 1858.

Opstapplaatsen en vertrektijden (voorlopig)
Bij voldoende belangstelling en meerdere bussen zullen er opstapplaatsen bijkomen.

  • 07.30 uur - Zaandam (station)
  • 07.50 uur - Amsterdam (station Sloterdijk)
  • 08.00 uur - Amsterdam (Nicolaaskerk)
  • 09.00 uur - Amsterdam (Amstelstation)

Kosten
p.p. € 20
Na aanmelding dit bedrag overmaken vóór 20 september
Aanmelden z.s.m. doch uiterlijk 15 september bij onderstaand adressen. En ook elke zondag na afloop van de wekelijkse zondagsviering van 13.00 u. in de O.L.Vrouwekerk; Keizersgracht 220 Amsterdam (Surinaams Pastoraat)

info

Chris Vermolen
(06) 360 99 443
chr.vermolen@hotmail.com

locatieBasiliek
plaatsOostakker (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl