Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 t/m zondag 29 juni 2014    Evangelie van 2014-06-28
(Onbevlekt Hart van Maria)
 titelKatholieke Jongerendag - Festival
beschrijving

Lekker met je blote voeten in het gras terwijl je geniet van goede muziek op het hoofdpodium. En als je dan toch je patatje zit te eten in de achtertuin van een echte abdij, waarom niet wat meer de diepte in, vragen durven stellen over waar het écht om gaat in jouw leven?

Welkom op het KJD Festival 2014: de Katholieke Jongerendag nieuwe stijl! De hele dag muziek, sprekers, activiteiten en workshops. En zondagmorgen een grootse Eucharistieviering in de openlucht. Het KJD Festival is een feest voor iedereen! Ontdek wat je gelooft en geef dat handen en voeten in je leven. Nieuw, Puur en Intens is het festivalmotto. Durf jij deze nieuwe ontmoeting aan te gaan met jezelf, anderen en de Ander?

Over de Katholieke Jongerendag
De al 35 jaar bestaande jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) is ingrijpend veranderd van vorm en uitgegroeid tot een openluchtfestival. Op 28 en 29 juni 2014 zal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk (bij ’s-Hertogenbosch) de eerste editie plaatsvinden van wat, zo is de bedoeling, een jaarlijks terugkerend feest gaat worden.

We beginnen het festival op zaterdagavond met een inhoudelijk programma voor jongeren van zestien jaar en ouder. Voor wie wil is er de gelegenheid om te overnachten op de camping die op het festivalterrein zelf wordt ingericht.

De zondagochtend begint met een grootse openluchtmis, gevolgd door een programma met diverse artiesten en bands op een groot podium en - in diverse tenten - bekende en minder bekende gasten, sprekers en workshops. Over het hele festivalterrein heen krijgen tal van organisaties de gelegenheid zich te presenteren.

De locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk is een voormalige abdij, nu bewoond door de gemeenschap Focolare. De oude gebouwen liggen midden in het groen: een op sommige plekken haast sprookjesachtige sfeer, waarin het nieuwe festival haar plek zal gaan vinden.

De Katholieke Jongerendag is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar (de avond en nacht alleen voor 16+). Hoewel het festival zich inhoudelijk vooral richt op ontmoeting met katholieke jongeren, is het vanzelfsprekend toegankelijk voor iedereen, ongeacht geloofsovertuiging.

Het wordt bijna volledig georganiseerd door jongeren zelf: jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de opzet, de organisatie en het programma.

info

www.jongkatholiek.nl/kjd

organisatieJong Katholiek
locatieMarienkroon, Abdijlaan 8
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl