Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 9 t/m zondag 17 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-09
 titelRozenkransnoveen in Vinkel
beschrijvingIn de Onze Lieve Vrouw van de Rozenkranskerk in Vinkel wordt van 9 t/m 17 oktober alweer voor het derde achtereenvolgende jaar de 'Rozenkransnoveen' gehouden.

Rozenkransnoveen
Als we een speciale intentie hebben, dan kan men een noveen houden. Dit wil zeggen dat iemand negen dagen achtereen bidt tot Maria of een andere heilige met als doel: verhoring van onze intenties.

Een noveen kan worden gehouden voor alles wat een mens heeft om voor te bidden zoals:
- meer begrip en een betere verhouding tussen mensen,
- een gezond leven voor ouders, kinderen, kleinkinderen en opa’s en oma’s,
- dragelijkheid van een ziekte of zelfs beterschap ervan,
- de oplossing van een probleem waarmee je al lang rondloopt,
- een beetje geluk op je werk of
- verbetering van een relatie thuis tussen ouders en kinderen,
- werken aan je eigen groei in het leven,
- een goede afloop van een belangrijke gebeurtenis in een leven.
Om maar wat voorbeelden te noemen. Natuurlijk zijn er nog duizenden dingen meer om voor te bidden of om een zegen over te vragen.

Negen dagen
In de parochie Vinkel wordt aandacht aan deze zaken besteed door in de oktobermaand-Rozenkransmaand een noveen te houden ter ere van de patrones van de parochie.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om samen te bidden voor alle intenties die leven in de wereld en in de kerk. We beginnen op zaterdag 9 oktober. We bidden dan negen dagen lang iedere dag het rozenkransgebed met aansluitend een Hoogmis ter ere van Onze Lieve Vrouw. Wij zijn ervan overtuigd dat ons gebed een gunstige invloed heeft op onze intenties. Wij hopen op een grote opkomst zodat we in gebed allen steun aan elkaar kunnen geven.

De kerk zal gedurende de noveen alle dagen geopend zijn voor persoonlijk gebed.

Om uw noveengebed te begeleiden is er een mogelijkheid om noveenkaarsen aan te steken. Deze kaarsen branden 9 dagen/nachten.
OPDAT DE NOVEEN IEDER DAT MAG GEVEN, WAT MEN ERVAN VRAAGT...

info pastoor.scheepers@levix.nl
locatieOnze Lieve Vrouw van de Rozenkranskerk
plaatsVinkel (Noord-Brabant)
postcode76
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl