Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 21 april 2013    Evangelie van 2013-04-21
begintijd14:00 uur
 titelConcert Willibrorduskerk - Niemandsland
beschrijving
Datum: Zondag 21 april 2013
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Niemandsland – Liederen over ontheemding, leven in een vreemd land 
Leeuwarder Kamerkoor o.l.v. Adrián Rodríguez – Van der Spoel

Op zondag 21 april 2013 15.00 uur zal ook het Leeuwarder Kamerkoor een concert geven in de reeks koorconcerten van de Willerbrorduskerk.

Aan het hoofdthema “Landen” zal vanuit een ander perspectief een bijzondere invulling gegeven worden met de titel “Niemandsland”.

Een programma vol liederen over ballingschap, het leven in een vreemd land en ontheemding.  Oude 4 tot 8-stemmige koormuziek van o.a. de Victoria, Guerro, di Lasso, Sweelinck en William Byrd. Het Leeuwarder Kamerkoor staat onder leiding van de dirigent Adrián Rodriguéz Van der Spoel en heeft zich gespecialiseerd in de uitvoering van de oude muziek.

Het Leeuwarder Kamerkoor
Het Leeuwarder Kamerkoor is opgericht in 1981 en bestaat uit 24 mensen afkomstig uit Leeuwarden en uit diverse andere plaatsen in Fryslân. Het koor staat sinds 2002 onder leiding van Adrián Rodríguez Van der Spoel.

De tot dusver uitgevoerde werken beslaan een breed scala aan muziek van 1550 tot heden. Het koor hecht eraan programma‘s met oude muziek af te wisselen met hedendaags repertoire

Voor het repertoire wordt steeds een keuze gemaakt uit de rijke en veelzijdige schatkamer van de koorliteratuur. Meestal wordt a-capella gezongen maar ook zoeken we in de samenwerking met andere kunstenaars naar vernieuwing binnen de concertpraktijk.

Adrián Rodríguez Van der Spoel
Adrián Rodríguez Van der Spoel werd geboren in Rosario, Argentinië.  In zijn geboorteland studeerde hij trompet, compositie, koordirectie en Hafa leiding.

Later heeft hij drie diploma’s aan het Conservatorium van Amsterdam gehaald; Koordirectie DM (1995), Koordirectie UM (1997) en compositie (1998). 

Zijn veelzijdigheid als muzikant heeft hem op een zeer bijzondere plaats gezet als dirigent, zanger, gitaarspeler en slagwerkspeler.

Hij werkte met ensembles als Elyma, La Sfera Armoniosa, Capella Amsterdam, Paolo Pandolfo, Hollands Baroque Sociëty, Anthonello (Tokyo) en L’Arpeggiata.

Hij is dirigent en oprichter van Música Temprana, een ensemble gewijd aan de interpretatie van Spaanse en Latijnsamerikaanse oude muziek. Als dirigent heeft hij zich gepresenteerd in belangrijke festivals over de hele wereld: Festival Oude Muziek Utrecht; Musica Sacra Maastricht;  Festival van Vlaanderen; Borealis (Norwegen); Festival de Chiquitos (Bolivia); Early music Festival Stockholm; Mejiro Barok (Tokyo), Vaanta Barokki (Finland); Festival Bach de Rosario (Argentinië).

Programma  “Niemandsland”  

  • A tierras ajenas - Francisco de Peñalosa (ca. 1470- ca.1520) - Cancionero de Palacio
  • ¡Ay de mi, que en tierra agena!  - Anoniem - Villancicos de diversos autores…, 1556                                     
  • Una montaña pasando  - Garcimuñoz (ca. 1480 - ca.1520) - Cancionero de Palacio
  • Quomodo cantabimus  -  Franciso Guerrero  (1528-1599)
  • Super Flumina Babylonis - Tomás Luis de Victoria  (1548-1611)
  • Estans assis aux rives aquatiques - Jan Pieterszoon Sweelinck  (1562-1621)
  • In exitu Israel - Fransisco Guerrero (1528-1599)
  • Quan Israel hors d’Egypte sortit  - Jan Pieterszoon Sweelinck  (1562-1621)
  • Bow thine ear, O Lord  -  William Byrd (c.1543-1623)
  • De lamentatione Ieremie prophetae  - Thomas Tallis (c.1505- 1585)

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.bonesquartet.nl

locatieSt. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl