Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 14 september 2013    Evangelie van 2013-09-14
(Kruisverheffing)
 titelJubileumdag 300 jaar Abdij Uden
beschrijving

Op zaterdag 14 september 2013 herdenken de zusters Birgittinessen het feit dat het op die dag precies 300 jaar geleden is, dat de zusters van de abdij ‘Mariënwater’ te Koudewater naar Uden zijn gevlucht.

Voor genodigden zal er in de morgen een plechtige H. Mis zijn. In de kloosterhof wordt een grote tent gebouwd waarin, aansluitend op de plechtigheden, een warme maaltijd en een receptie zullen worden aangeboden.

Mgr. Hurkmans zal de Eucharistieviering celebreren in aanwezigheid van de nuntius mgr. A. Dupuy en 15 priesters.

Na de maaltijd volgt er rond 16.00 uur een muzikale groet en zien de Atlas en het boekje het levenslicht. Daarna gaat het gezelfschap naar het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) om de wisseltentoonstelling te openen en te zien.

info

info@300jaarabdij-uden.nl
www.300jaarabdij-uden.nl

locatieAbdij van de Birgittinessen, Vorstenburg 1
plaatsUden (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl