Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 19 april 2013    Evangelie van 2013-04-19
(Heilige Leo)
begintijd13:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelSamenloop voor Europa
beschrijving

Op 19 april 2013 trekken we voor de derde maal samen op in een historische wandeling. Na Utrecht en Zwolle doen we ditmaal Amsterdam aan. Net als vorige jaren zal er tevens veel ruimte zijn voor kennismaking en dialoog rondom aangeboden thema’s. 

Amsterdam, een derde stad die voor de gang van het christendom in Nederland van grote betekenis is geweest. Jeff Fountain zal weer onze gids zijn langs een aantal christelijk historische plekken in Amsterdam. Jeff is lid van de stuurgroep, jarenlang directeur van Youth with a Mission Europe en oprichter van The Schumancentre for European Studies.

Binnen gebied van oud Amsterdam kunnen wij het verhaal volgen van Europa vanuit de Middeleeuwen, door de Renaissance en de Alteratie (Reformatie) tot de Gouden Eeuw, de Verlichting en de moderne tijdperk.Jeff Fountain zal ons helpen deze stad te zien met nieuwe ogen.

Onderweg zullen we twee korte stops maken, een bij het Scharlaken Koord (hulp aan prostituees) en de tweede bij de oecumenische gemeenschap Oudezijds 100. We zullen de ontmoeting afsluiten met een gezamenlijke maaltijd die verzorgd zal worden door Jeugd met een Opdracht.

Locatie: Lighthouse, Oudezijds Voorburgwal 63 in Amsterdam
Tijd: 13.00 - 19.00 uur
OV: 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station

Programma

13.00 uur Welkom en koffie (locatie Lighthouse)
13.45 uur Voettocht door Amsterdam
langs christelijk historische plekken met onderlinge ‘Emmaüs’ gesprekken en bezoek aan Scharlaken Koord
16.30 uur Terug op de locatie Lighthouse en voordrachten van:
Jeugd met een Opdracht (Lighthouse en Tabernacle)
St. Nicolaasparochie
Scharlakenkoord
17.30 uur Maaltijd en afsluiting
19.00 uur Einde

info

www.samenvooreuropa.nl

locatieLighthouse, Oudezijds Voorburgwal 63
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl