Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 13 augustus t/m vrijdag 15 oktober 2004    Evangelie van 2004-08-13
 titelMadagaskar anders bekeken
beschrijvingCBM, de Christelijke BlindenMissie, organiseert een fototentoonstelling Madagaskar anders bekeken met 51 foto's van de Antwerpse fotograaf Wim Hendrix rond het thema preventie van blindheid en doofheid in het Zuiden.

Van 13 augustus tot 15 oktober 2004 zijn de foto's te bezichtigen in het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) aan de Nationalestraat 155 te Antwerpen. U kunt terecht van maandag tot en met vrijdag, van 9 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

De fototentoonstelling Madagaskar anders bekeken is van 18 oktober tot 12 november te zien in De Lindepoort, Begijnenstraat 18 te Mechelen.

Wim Hendrix
De 51 foto's van de Antwerpse fotograaf Wim Hendrix zijn een selectie van zijn foto's genomen in enkele CBM-projecten op Madagaskar in november 2003.

Met een groot respect voor de mensen tonen zijn indringende close ups de intieme wereld, de eenvoudige ernst en de serene glimlach van kinderen en volwassenen met een handicap. Zijn beelden zijn niet schokkend maar wel aangrijpend. Zij laten je verwijlen bij de schoonheid van het leven van alle dag en zijn tegelijkertijd een sprekende illustratie van de problematiek van doofheid en blindheid in het Zuiden in het algemeen en van het werk van CBM in het bijzonder.

De onderschriften leiden je op educatieve wijze binnen in de weinig gekende wereld van doven en blinden, slechtzienden en slechthorenden in arme landen.

Meer info over Wim Hendrix: www.hendrixwim.be
In eigen land werkt Wim Hendrix als freelance fotograaf voor kranten, weekbladen en persagentschappen. Hij stelt zich ook ter beschikking van scholen, bedrijven, uitgevers en particulieren.

CBM
De Christelijke BlindenMissie (CBM) is een onafhankelijke hulpverlenende organisatie, die christenen van verschillende strekkingen verenigt en die tot doel heeft blinden en andere personen met een handicap in de Derde Wereld te helpen ongeacht hun nationaliteit, ras, geslacht of godsdienst.

infoCBM 02/4159705
info@cbmi.be
www.cbmi.be
locatieInstituut voor Tropische Geneeskunde, Nationalestraat 155
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl