Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 26 april 2013    Evangelie van 2013-04-26
begintijd13:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelAriĆ«ns Lezing 2013
beschrijving

In het parochiecentrum van de H. Jacobus de Meerdere te Enschede (Nieuwe Schoolweg 2, achter de Sint Jozefkerk) wordt op vrijdagmiddag 26 april 2013 de jaarlijkse Ariënslezing gehouden. Hoofdspreker is dr. Henk Meeuws, theologisch onderzoeker en oud-voorzitter van het Landelijk Katholiek Diaconaal Beraad.

Meeuws is eind 2011 gepromoveerd op het boek ‘Diaconie. Van grondslagenonderzoek tot een pleidooi voor een diaconale mystagogie’. In zijn lezing ‘Wat rest ons van het ‘rode kapleunke’? Over Ariëns, caritas in moeilijke tijden en hedendaagse diaconie’ zal hij vanuit de actualiteit van de crises in de economische samenleving en in de kerk een verbinding leggen met het gedachtegoed en de spiritualiteit van de priester Alphons Ariëns.

Aansluitend geeft Margriet Visser-Voorn een uiteenzetting over armoedebestrijding in de gemeente Enschede. Zij zal daarbij tevens reageren op de lezing van Henk Meeuws. Visser-Voorn is vice-fractievoorzitter en raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Enschede.

Programma

13.30 uur: Zaal open, inloop met koffie en thee
14.00 uur: Welkom en opening door pastoor André Monninkhof
14.15 uur: Lezing
Dr. Henk Meeuws zal In zijn lezing ‘Wat rest ons van het ‘rode kapleunke’? Over Ariëns, caritas in moeilijke tijden en hedendaagse diaconie’ vanuit de actualiteit van de crises in economische samenleving en in de kerk een verbinding leggen met het gedachtegoed en de spiritualiteit van de priester Alphons Ariëns
14.40 uur: Reactie op de lezing
Mw. Margriet Visser (CDA Enschede) zal vanuit haar praktijkervaring als gemeente raadslid reageren op de lezing van Henk Meeuws en vertellen over armoedebestrijding in de gemeente Enschede.
15.25 uur Pauze
15.40 uur In gesprek met elkaar
Er is nu alle ruimte voor discussie met de inleiders en met elkaar
16.40 uur Afsluiting van de Ariëns Lezing 2013
16.45 uur Napraten met hapje en drankje
Bezoek ook de stand van het Ariëns-Comité
17.30 uur Einde

info

(053) 478 53 06
secretariaat@katholiekenschede.nl
www.katholiekenschede.nl

locatieParochiecentrum, H. Jacobus de Meerdere, Nieuwe Schoolweg 2 (achter de Sint Jozefkerk)
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl