Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 14 april 2013    Evangelie van 2013-04-14
(Heilige Lidwina)
begintijd09:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelLiduinafeest met mgr. Van den Hende
beschrijving

Jaarlijks viert men vanuit de Liduinabasiliek in Schiedam het feest van de Heilige Liduina. Dit jaar valt dit precies op een bijzondere datum: zondag 14 april, de sterfdatum van deze stadsheilige, 580 jaar geleden. Bisschop J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, zal ’s middags voorgaan in twee vieringen.

Het Liduinafeest wordt altijd twee weken na Pasen gevierd in en rond de Liduinabasiliek singel 104 te Schiedam. Er zijn op deze dag diverse vieringen. Om 9.30 uur is er een plechtige Eucharistieviering. Daarna is er koffie in parochiehuis De Wilgenburg. De kerk is vanaf 11.00 uur tot het eind van de middag open voor gebed of voor bezichtiging.

Om 14.00 uur is er, vanuit de kerk, een stille omgang door de binnenstad, langs de plaatsen die herinneren aan het leven van Liduina. Om 15.30 is er een gezongen Vespers, gevolgd door rozenkransgebed.

De feestdag wordt om 17.00 uur afgesloten met een plechtig Lof. Er is dan ook een processie door de kerk, waarbij de relieken van de Heilige Liduina worden rondgedragen. Bisschop J. van den Hende zal preken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om, op allerlei momenten van de dag, het Liduinafeest mee te vieren.

info

sjwfrutten@gmail.com
www.liduinabasiliek.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. Liduinabasiliek, Singel 104
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl