Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 maart 2013    Evangelie van 2013-03-29
(Goede Vrijdag)
begintijd22:55 uur
 titelDes hommes et des dieux
beschrijving

Tijdens de Goede Week en met Pasen vertoont RKK een aantal bijzondere programma’s.

Des hommes et des dieux

Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren negentig. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen bij hun werk, nemen deel aan festiviteiten en waken over hun gezondheid.

Terreur en geweld krijgen echter langzaam maar zeker de overhand in de regio. Wanneer een aantal buitenlandse werknemers door een islamitisch-fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan, wat ze weigeren. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven.

Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten de monniken onder druk om terug te keren naar Frankrijk. Ze blijven, om trouw te zijn aan hun islamitische dorpsgenoten en aan hun roeping. Ze betalen voor deze trouw de hoogste prijs: ze worden ontvoerd en op gruwelijke wijze vermoord.

Des hommes et des dieux toont een diep menselijk verhaal over vriendschap, de toewijding aan eenmaal gemaakte keuzes en trouw aan idealen; een confrontatie tussen waarden en de ideologie van het fundamentalisme.

Des hommes et des dieux, vrijdag 29 maart, 22.55 uur, Nederland 2

info

www.rkk.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl