Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 20 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-20
begintijd09:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelBeloftevolle familiedag - Ik zal er zijn
beschrijving

Op zondag 20 oktober 2013 vindt in de abdij van Averbode de derde editie van de interdiocesane familie van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) plaats. De dag wordt georganiseerd door de diocesane diensten voor gezinspastoraal in samenwerking met CCV, IJD en de abdij van Averbode.

De titel van de familiedag ‘Ik zal er zijn!’ verwijst naar het hoopvolle thema van ‘belofte’ in al zijn dimensies. Hoe beloftevol met elkaar kunnen omgaan in relaties, in de opvoeding, bij bijzondere momenten in het leven of in het alledaagse, kan ontdekt worden in lezingen en werkwinkels. Doorheen de dag worden drie reeksen met gevarieerde keuzeprogramma’s aangeboden. Er is een aanbod voor jong en oud, apart of samen. Voor kleuters, lagereschoolkinderen en tieners is er een programma op maat. Voor baby’s en peuters is er kinderopvang met speel- en slaapruimte.

De familiedag staat open voor alle gezinnen en families, (groot)ouders met (klein)kinderen, meters en peters met hun doopkind, verloofden, koppels zonder kinderen, pastoraal geëngageerden, alle geïnteresseerden en sympathisanten. Ook wie alleen komt, is welkom.

Er is een uitdaging voor iedereen die in de aanloop naar de familiedag op een creatieve wijze aan de slag wil gaan met het thema: ‘belofte en gezin’. Wie zin heeft om hieraan creatief vorm te geven, mag zijn of haar ‘kunstwerk’ op de dag zelf meebrengen. De werken worden tentoongesteld en elke ‘kunstenaar’ wordt beloond met een leuk cadeautje.

Programma

09.00 uur Onthaal
09.30 uur Startmoment
09.45 uur Keuzeprogramma A
11.00 uur Eucharistieviering met de abdijgemeenschap. Mgr. Hoogmartens gaat de viering voor
Er is opvang voor de allerkleinsten voorzien voor wie dit wenst
12.00 uur Buffet met kinderanimatie
13.30 uur Keuzeprogramma B
14.30 uur Korte pauze
14.45 uur Keuzeprogramma C
15.45 uur Koffiepauze
16.00 uur Gezamenlijk afsluitmoment met zang
16.30 uur Wel thuis!

info

www.gezinspastoraal.be/336/#familiedag20102013

016 / 32 84 29
idgp@kerknet.be
www.gezinspastoraal.be

013 / 78 04 40
www.abdijaverbode.be

locatieAbdij van Averbode, Abdijstraat 1
plaatsAverbode (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl