Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 19 maart 2013    Evangelie van 2013-03-19
(Heilige Jozef)
begintijd09:14 uur
eindtijd13:00 uur
 titelInauguratie paus Franciscus Live bij RKK
beschrijving

Paus Franciscus I zal op dinsdag 19 maart, op het hoogfeest van Sint Jozef, worden geïnaugureerd. Dat heeft de Vaticaanse persdienst zojuist laten weten. Tijdens de inauguratiemis krijgt de nieuwe paus het pallium opgelegd en ontvangt hij de Vissersring. Ook betonen de kardinalen hem trouw.

Live uitzending door omroep RKK
De inauguratie van paus Franciscus zal morgen LIVE uitgezonden worden door omroep RKK. Op Nederland 2 zal de plechtigheid te zien zijn vanaf 09.14 uur, met in de studio Leo Fijen, bijgestaan door Antoine Bodar. Vanuit Rome zal commentaar worden verzorgd door Wilfred Kemp en Stijn Fens. De uitzending duurt tot ongeveer 13.00 uur

Website
Voor wie geen televisie, of geen Nederlandse televisiestations, in de buurt heeft, zal de Mis ook te volgen zijn op deze website vanaf ongeveer 09.30 uur. Daar kunt u ook terecht voor nieuws en achtergronden en voor het terugzien van eerdere uitzendingen over het conclaaf en over paus Franciscus.

Pallium
De inauguratie vindt op morgen plaats in de Sint-Pietersbasiliek. Tijdens deze plechtigheid krijgt de nieuwe Bisschop van Rome het pallium opgelegd en de Vissersring aangereikt. Ook zullen de kardinalen hem trouw beloven.

Prins van Oranje
Namens de Nederlandse regering zullen de Prins van Oranje, prinses Máxima en premier Rutte de plechtigheid bijwonen. Voor de aanstaande koningin, die katholiek is, is de plechtigheid extra bijzonder omdat zij evenals de paus uit Argentinië komt.

info

www.vatican.va
www.rkk.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl