Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 20 november 2004    Evangelie van 2004-11-20
 titelStudie- en ontmoetingsdag
beschrijvingOp zaterdag 20 november organiseert de George Whitefield Stichting een studie- en ontmoetingsdag met als motto Mag het ook iets meer zijn? Wegwijzers naar een godgericht leven.

Hoop doet leven. Een herleving van de kerk, een nieuwe doorbraak van het Evangelie, wie hoopt er niet op? Maar is die hoop wel realistisch? De Amerikaanse kerkhistoricus Richard F. Lovelace beantwoordt deze vraag met een weloverwogen ja. Lovelace is expert op het gebied van de grote opwekkingsbewegingen. Daarnaast is hij goed thuis in de theologie van de Reformatie. Van zijn hand verscheen 25 jaar geleden het onvolprezen Dynamics of spiritual life. Dit boek is nog steeds verrassend actueel en een van de beste boeken die over het onderwerp opwekking verschenen zijn. Vreemd genoeg is het boek bij veel christenen onbekend. Reden genoeg voor de George Whitefield Stichting om er haar eerstvolgende studiedag aan te wijden.

Lovelace maakt met wijsheid en kennis van zaken de balans op. Op scherpzinnige wijze legt hij de zwakke kanten van de Westerse kerk bloot. In zijn gedegen analyses komt hij keer op keer met verrassende nieuwe inzichten. Lovelace is ook goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de westerse cultuur en hoe deze de kerk diepgaand hebben beinvloed. Hij is geen doemdenker, maar wijst wegen tot herstel aan. Hiervoor put hij veelvuldig uit de schatten van de Reformatie, de Puriteinen en de opwekkingsbewegingen. Op knappe wijze analyseert hij welke voorwaarden aan het rijke geestelijk leven van toen ten grondslag lagen. En aan de hand daarvan laat hij zien hoe christenen nu, in onze tijd, kunnen komen tot een vergelijkbaar rijk, op God gericht leven. Net als Jonathan Edwards wordt Lovelace gedreven door een stellig vertrouwen en intens verlangen dat de kerk wereldwijd nog een grote bloeitijd te wachten staat. En net als Edwards beseft hij dat de weg hiernaar toe met de nodige intense geestelijke strijd gepaard zal gaan.

‘Mag het ook iets meer zijn? Wegwijzers naar een Godgericht leven’ is het motto van deze dag. Puttend uit de historie van de kerk door de eeuwen heen wijst Lovelace ons begaanbare wegen naar een rijker christenleven. Een leven vanuit God en tot eer van God. Het thema zal in twee lezingen worden ingeleid. Sprekers zijn Ds. M. Gorsira, predikant van de Baptistengemeente Delfzijl en Dhr. J.J.M. Bol, bestuurslid van de George Whitefield Stichting. Er zal deze dag ruime gelegenheid zijn tot gedachtewisseling, tijd voor gebed en voorbede.

Datum: zaterdag 20 november
Locatie: Poortkerk, Poortjesgoed 1, Veenendaal
Tijd: 10.00 uur - 16.00 uur, zaal open 9.30 uur
Kosten: € 19,50 inclusief koffie, thee en lunch, studenten en mensen met een inkomen op bijstandsniveau € 12,50

info(0172) 475811
(0172) 440537
www.whitefield.nl
locatiePoortkerk, Poortjesgoed 1
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl