Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 23 maart 2013    Evangelie van 2013-03-23
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelPalmpaasstok doe-middag
beschrijving

De palmpaasstok kunt u thuis samen met uw kind maken of tijdens de doemiddag. Deze vindt plaats op zaterdagmiddag 23 maart in de parochiezaal van de Lucaskerk (Zuiderparkweg 301 ’s-Hertogenbosch, ingang: César Francklaan 2) en is bestemd voor alle kinderen van onze parochie. De middag start om 14 uur en duurt tot 16 uur. Naast het maken van de palmpaasstokken, is er nog een verrassing voor de kinderen.

Op zondag 24 maart is het Palmzondag en dan mogen alle kinderen met een zelfgemaakte palmpaasstok meelopen in de processie aan het begin van de viering van 11 uur in de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch. Om 10.50 uur verzamelen in de kooromgang vlakbij de sacristie. Na de processie is er kinderwoorddienst en krijgen de kinderen een verhaal over palmzondag en de Goede Week. Tijdens de offerande komen de kinderen weer terug in de kerk.

Graag zelf meenemen

  • een haantje: u kunt zelf een haantje bakken, kopen of van papier maken
  • 2 sinaasappels (of mandarijnen)

Wij zorgen voor het kruis, eitjes, crêpepapier, rozijnen en overige zaken.

Mocht u nog een kruis hebben van eerdere jaren, dan kunt dat (kaal) meenemen om opnieuw te gebruiken.

Het maken van een palmpaasstok is arbeidsintensief en daarom zou het fijn zijn wanneer zoveel mogelijk ouders meekomen om hun eigen kind daarbij te helpen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de doemiddag te komen dan staat op de achterzijde een beschrijving voor het maken van een palmpaasstok.

Uw kind kan de palmpaasstok na de viering zelf houden of aan iemand geven die ziek is.

info

www.mariajohannes.nl

locatieLucaszaal, César Francklaan 2
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl