Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 23 t/m zondag 26 september 2004    Evangelie van 2004-09-23
 titelLek Art 2004
beschrijvingGeloof vormt dit jaar de rode draad van het Culemborgse festival Lek Art. Tientallen beeldend kunstenaars exposeren op vele locaties zowel binnen als buiten hun werk dat, zo luidt de opdracht, is gerelateerd aan het thema ‘geloof’.

Lisette le Blanc van museum Dorestad in Wijk bij Duurstede is als gastconservator verantwoordelijk voor de samenstelling. Van Culemborgse bodem komt eveneens de ‘Nacht van het Geloof’ in Theater De Fransche School; bedacht, geregisseerd en mede uitgevoerd door de in de Lekstad woonachtige acteur Michiel Kerbosch. Verder is er straattheater, worden er miniconcerten verzorgd en krijgt de jeugd zijn eigen artistieke ‘kweekvijver’ op het plein bij museum en bibliotheek. Twaalf basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs hebben hun medewerking toegezegd.

Het publiek heeft ook een rol tijdens Lek Art 2004 door te stemmen op de kunstenaar die het thema ‘geloof’ het best verbeeldt. De drie exposanten met de meeste stemmen krijgen van de gemeente Culemborg bedragen van 750, 500 en 250 euro.

De Utrechtse schrijver, criticus en vertaler Peter Drehmans geeft als openingsspreker van Lek Art 2004 op donderdag 23 september in de Grote of Barbarakerk het startsein voor de culturele manifestatie die tot en met zondag 26 september duurt.

(Bron: Utrechts Nieuwsblad)

info info@lekart.nl
www.lekart.nl
locatie
plaatsCulemborg (Gelderland)
postcode41
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl