Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 17 t/m maandag 20 mei 2013    Evangelie van 2013-05-17
 titel44e Pinkstervoettocht
beschrijving

De 44e jaarlijkse Pinkstervoettocht van de Franciscaanse Beweging (FB) wordt dit jaar georganiseerd van vrijdagavond 17 tot en met maandagmiddag 20 mei in Helvoirt, tussen Tilburg en Den Bosch. Plaats van overnachting is het bezinningscentrum Emmaus, op 800 meter afstand van de Loonse en Drunense Duinen. Dagelijks worden er in groepen van acht tot tien deelnemers tochten gemaakt van 8 of 16 kilometer. Thema van de Pinkstervoettocht 2013 is het jaarthema van de FB: eenvoud.

Eenvoudig zijn is voor Franciscus een synoniem voor oprecht, voor écht zijn. Tegenwoordig staat eenvoud voor een levensstijl die niet al te zeer in het teken staat van consumeren - een manier van leven die duurzaamheid nastreeft.

Tijdens de Pinkstervoettocht staan ontmoeting en inspiratie centraal. Elke morgen is er een wegzending, met een gespreksonderwerp voor onderweg. ‘s Avonds is er een gezamenlijke viering. Met Pinksteren wordt in een aanstekelijke sfeer het feest gevierd van het bezielde ‘gaande zijn’. Zaterdag- en zondagavond is er een aanbod van diverse workshops, dansen, zingen en disco.

Er zijn loopgroepen voor volwassenen, een kinder- en tienergroep en een groep voor jongeren. De dagroutes zijn zeer verschillend. De ‘natte’ route voert langs de Lunetten, waterpartijen die door koning Willem II als verdedigingswerken zijn gebouwd. De ‘droge’ route voert door de Loonse en Drunense Duinen, ook wel de Brabantse Sahara genoemd.

Er zijn drie mogelijkheden om te overnachten in Helvoirt: in een zelf meegebrachte tent, in 4-6 persoonskamers met douche en toilet op de gang en in 2-4 persoonskamers met eigen douche en toilet. Kijk voor aanmelding en voor de tarieven op de website: www.franciscaansebeweging.nl

De Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de FB twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl