Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 8 april 2013    Evangelie van 2013-04-08
begintijd20:00 uur
 titelAgnes van Ardenne in De Boskant
beschrijving

Agnes van Ardenne, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking en voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, spreekt op maandag 8 april over haar drijfveren als bestuurder en politica. Hoe kijkt ze aan tegen de huidige tendens waarbij onze betrekkingen met minder welvarende landen steeds meer worden bepaald door handelsrelaties en minder door solidariteit? Wat zou zij willen verbeteren? Wat zijn de inspiratiebronnen van deze katholieke politica?

Over deze en andere vragen spreekt Van Ardenne op 8 april met KRO-programmamaker Gerard Klaasen in de Haagse binnenstadkerk de Boskant. Momenteel is Van Ardenne voorzitter voorzitter van het Productschap Tuinbouw.
Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van door de gast gekozen illustratiemateriaal (foto’s, literaire citaten, geluidsfragmenten). Het optreden is onderdeel van de gesprekscyclus GeestGrond; een serie avonden over de drijfveren van politici waarbij eerder Jan Marijnissen (SP) en Job Cohen (PvdA) optraden.

Dr. Ad van der Helm, pastoor van de katholieke st. Jacobusparochie in Den Haag, zegt over Van Ardenne: ,,Ook al opereert zij momenteel in de luwte, Agnes van Ardenne heeft in de afgelopen decennia als lid van het parlement, als minister en als permanent vertegenwoordiger bij de FAO veel ervaring en inzichten opgedaan in nationale en internationale verhoudingen en hoe die elkaar beïnvloeden. Zij heeft duidelijke ideeën over de huidige ontwikkelingen in de samenleving en ziet een heel positieve rol voor politici en voor de leden van de Tweede Kamer in het bijzonder”.

Dr. Rienk Lanooy, predikant van de Haagse Kloosterkerk, zegt:  ,,Drijfveren, religieus of niet, zijn een belangrijke bron voor wat een politicus wil bereiken op de kortere én op de langere termijn. Inspirerende vergezichten geven mensen vertrouwen; vertrouwen in de politiek, in politici, vertrouwen in de toekomst.

GeestGrond is een initiatief van The Hague Spiritual Forum, een netwerkorganisatie die is opgericht door de binnenstadskerken Kloosterkerk, Sint Jacobus de Meerdere en De Boskant.

info

info@deboskant.nl
www.deboskant.nl

locatieDe Boskant, Fluwelen Burgwal 45
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl