Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 8 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-08
 titelFolkmis ‘Laat je kneden’
beschrijvingNaar aanleiding van het 30-ste Folkfestival in Dranouter-Heuvelland (in de Westhoek in West-Vlaanderen) is er op zondag 8 augustus aanstaande om 10.30 uur in de kerk van Dranouter een Folkmis die georganiseerd wordt door het Decanaat Poperinge. Thema van de viering luidt: ‘Laat je kneden’.

In de viering gaat priester Filip Debruyne voor. Hij is kanunnik en bisschoppelijk vicaris voor onderwijs en jeugd van het bisdom Brugge.

De Folkgroep ‘Erener’ uit de ex-Sovjetstaat Bellarus luistert de viering op met hun eigen dansen, muziek en zang. Tijdens de viering is Francky Debusschere uit Roeselare de pottenbakker die werkzaam zal zijn aan zijn draaitafel. Enkele jongeren van Huize Godschack van Loker zullen hem begeleiden in het kneden.

Vanaf 10 uur kerk brengt de Folkgroep ‘Erener’ een voorprogramma. De toegang tot de Folkmis is uiteraard gratis.

De kerk van Dranouter is gemakkelijk te voet en per fiets te bereiken. Wie de auto achterlaat op de festivalparking kan gebruik maken van het pendeltreintje dat op en neer rijdt naar het centrum van het dorp.

Tijdens de driedaagse van het Folkfestival 6-7-8 augustus staat de decanale dienst Jeugdpastoraat op de festivalweide met de stand ‘Het Portaal’. Jongeren kunnen er op verhaal komen, een gesprek aangaan of beluisterd en bemoedigd worden.

(bron: www.rknieuws.net / tb)

infoDiaken Luc Vandevyver
0477/26.31.43
locatieKerk van Dranouter
plaatsDranouter (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl