Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 24 maart 2013    Evangelie van 2013-03-24
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelKeramische rondleiding in de Nieuwe Bavo
beschrijving

De Vrienden van de Nieuwe Bavo gaan op zondag 24 maart van start met een nieuwe serie thematische rondleidingen. Dit keer leidt een ervaren gids u langs de keramiek in de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan de Leidsevaart.

Het interieur van de kathedraal bezit een goudkleurige atmosfeer dat het beeld van de hemel moet oproepen. Dit effect is voor een belangrijk deel te danken aan keramiek: een groot deel van het interieur is bekleed met geel geglazuurde decoraties. Maar de Nieuwe Bavo bezit meer keramiek, in de vorm van figuratieve tegeltableaus.

De rondleiding begint bij het inspirerende werk van Jan Toorop (Rozenburg). Hij leidde Lambert Lourijsen op die in een belangrijke kapel prachtige Jugendstil-engelen aanbracht. De rondleiding gaat vervolgens langs de sectieltegeltableaus (De Porceleyne Fles) door Han Bijvoet, die de lijdensweg van Christus verbeelden. Verder zal de toer stilstaan bij het werk van o.a. Antoon Molkenboer. Tot slot gaan we langs de dierenriem en de koortribune, beide ontworpen door de architect van de Nieuwe Bavo: Jos Cuypers.

Details

  • De rondleiding begint om 14:00 uur en duurt ongeveer een uur.
  • Het adres is Leidsevaart 146, Haarlem, ingang Bottemanneplein (torens).
  • De entreeprijs bedraagt € 5.
  • Deelname alleen mogelijk na aanmelding.
  • Aanmelden via vrienden@rkbavo.nl o.v.v. Keramische rondleiding.

info

vrienden@rkbavo.nl

locatieLeidsevaart 146, Haarlem, ingang Bottemanneplein (torens)
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl