Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 mei 2013    Evangelie van 2013-05-04
(Nationale dodenherdenking)
begintijd19:45 uur
eindtijd21:00 uur
 titelHerdenkingsconcert Obrechtkoor
beschrijving

Op 4 mei om 19:45 geven het Obrechtkoor, solisten en orkest o.l.v. Luc Löwenthal hun jaarlijkse herdenkingsconcert in de Obrechtkerk in Zuid.

Dit jaar worden o.a. uitgevoerd: Cantate Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir (BWV 131) van Johann Sebastian Bach, en het Requiem in f van Heinrich Ignaz Franz Biber. Om 20 uur zijn we samen stil, en daarna wordt het Wilhelmus gezongen. Cantate 131 is vermoedelijk de oudst bewaard gebleven Bachcantate, gecomponeerd toen Bach 22 jaar oud was. De cantate is gebaseerd op psalm 130, De profundis clamavi ad te Domine, ofwel Uit de diepte roep ik tot U, heer. Het requiem in f-klein van Biber voor 5-stemmig koor en 5 solisten volgt de klassieke requiemtekst. Het is een intiem werk, wat een andere kant laat zien van de vaak uitbundige vioolvirtuoos Biber uit Salzburg.

De toegang is gratis, er is een collecte na afloop.

De kerk is open vanaf 19:30 uur.

info

www.obrechtkerk.nl

locatieObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl