Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 7 april 2013    Evangelie van 2013-04-07
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelZondag van de Goddelijke Barmhartigheid
beschrijving

In de Katholieke Kerk heet sinds het jaar 2000 de eerste zondag na Pasen ook de Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. In het Jubeljaar 2000 riep paus Johannes Paulus II de zondag na Pasen uit tot Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. De Poolse paus stierf in 2005 op de vooravond van deze feestdag.

Het besluit om de Tweede Zondag van Pasen uit te roepen tot Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid kwam voort uit de devotie tot de Goddelijke Barmhartigheid. Deze is afkomstig van de Poolse zieneres Maria Faustina Kowalska (1905-1938), van wie Johannes Paulus II een vereerder was. Zr. Maria Faustina beweerde dat Christus aan haar verschenen was. Hij zou zich aan haar hebben bekendgemaakt als de Goddelijke Barmhartigheid. Aan haar zou Hij gezegd hebben de Tweede Paaszondag voortaan te wijden aan de goddelijke barmhartigheid. Hij beloofde dat gelovigen die op die dag gaan biechten en te communie gaan, bijzondere genade zullen ontvangen. Zuster Maria Faustina werd zaligverklaard te Rome op 18 april 1993 en heilig op 30 april 2000.

Opnieuw is er dit jaar in de Mariakerk (Mariaplein 1)een viering om aandacht te schenken aan de Goddelijke Barmhartigheid. Zondag 7 april begint de bijeenkomst om 14.00 u met een korte inleiding en gebed, vervolgens een H. Mis m.m.v. pater Bertus van Schaik s.c.j. en pater Savio Nederstigt ofm.cap. Vanaf 13.30 u is er al de mogelijkheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Na de eucharistieviering is er uitstelling van het Allerheiligst Sacrament. De middag eindigt om 16.00u. U bent allen van harte welkom.

info

a.kruijver@casema.nl

locatieMariakerk, Mariaplein 1
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl