Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 18 maart 2013    Evangelie van 2013-03-18
begintijd20:15 uur
 titelLezing Bodar Lumen Gentium
beschrijving

Vijftig jaar geleden opende het Tweede Vaticaans Concilie, en in het Jaar van het Geloof staan we hierbij op uiteenlopende wijzen stil. In het voorjaar van 2013 worden de vier constituties van het Concilie door de deelnemers aan deze leesgroep zelf gelezen en vervolgens tezamen besproken met een deskundige.

Het leesmateriaal staat steeds beschikbaar op de website www.olvkerk.nl/Jaar_van_het_Geloof

Maandag 18 maart 2013
Priester en publicist Antoine Bodar zal de derde avond voor zijn rekening nemen, en spreken over Lumen Gentium (1964), de constitutie die handelt over de Kerk.

De spreker wil in het bijzonder het beeld op de Kerk belichten. In Lumen Gentium lezen we namelijk dat deze Kerk alles in Christus samenbrengt, en de mensheid verenigt met de gestorven en verheerlijkte Christus door de Sacramenten (vgl. LG 3 en 7). In Christus wordt de Kerk zo zelf tot sacrament, en kiem en aanvang van het rijk van God (vgl. LG 1 en 5).

De spreker zal voor zijn lezing de Mis opdragen om 19.30 uur in de kapel van
het Ontmoetingscentrum.

Plaats en tijd
De bijeenkomsten vinden plaats in het Ontmoetingscentrum naast de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B, 1016 DZ Amsterdam. Ze beginnen om 20.15 uur. Aanmelding wordt op prijs gesteld.

Kosten
Een vrijwillige bijdrage voor de deelname. Wil men een gedrukte reader gebruiken, kan deze tegen gereduceerd tarief besteld worden bij de gastvrouw.

info

(020) 625 97 29
info@olvkerk.nl
www.olvkerk.nl

locatieOL Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl