Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 24 maart 2013    Evangelie van 2013-03-24
(Palmzondag)
begintijd10:45 uur
eindtijd11:45 uur
 titelInfo-bijeenkomst oecumenische TaizĂ©-reis
beschrijving

De r.k. parochiefederatie ‘Sint Franciscus tussen duin en tuin’ en de Protestantse gemeente te Naaldwijk organiseren in samenwerking met alle PKN-kerken van het Westland een reis naar Taizé (Frankrijk) van 24 augustus t/m 1 september 2013. De reis is bedoeld voor jongeren van 15 t/m 29 jaar.

Kosten: € 225,- (verblijf in Taizé incl. maaltijden + vervoer per bus of auto).

Informatiebijeenkomsten
Voor iedereen die wat meer wil weten over Taizé en over deze reis organiseren we informatiebijeenkomsten. We kijken naar een kort filmpje over Taizé en er is gelegenheid om vragen te stellen. De bijenkomsten worden gehouden op:

zondag 3 maart 2013 van 12.30 – 14.00 uur (met lunch)
    Locatie: parochiecentrum “de Hofstede”
    Molenstraat 31, 2671 EW Naaldwijk

Zondag 24 maart 2013 van 10.45 – 11.45 uur
    Locatie: PKN-kerk “de Lichtbron”
    Pieter van der Plasstraat 3, 2291 SE Wateringen

Zondag 14 april 2013 van 13.00 – 14.00 uur
    Locatie: Uniekerk (ingang Sand-Ambachtstraat t.h.v. nr 106)
    Langestraat 181, 2681 BE ‘s-Gravenzande

Wat is Taizé?
Elk jaar komen duizenden jongeren vanuit de hele wereld samen op een heuvel in Bourgondië (Frankrijk). Ze komen er om elkaar te ontmoeten, om te bidden en  te zingen, om stil te worden en rust te zoeken, om na te denken over hun geloof en hun leven, om nader tot zichzelf, tot elkaar en tot God te komen. Velen vinden hier een bron van inspiratie waar zij in hun dagelijkse leven nog lang uit kunnen putten. Voor de één zijn het de gesprekken met leeftijdgenoten, voor de ander zijn het de stiltemomenten in de dagelijkse gebedsvieringen en voor weer een ander zijn het de liederen die een verblijf in Taizé onvergetelijk maken.

Geschiedenis
Taizé is een heel klein dorpje in Frankrijk waar de Zwitser Roger Schutz in 1940 op 25-jarige leeftijd begon met de opvang van vluchtelingen. Na de oorlog vormde zich rondom hem een gemeenschap van zeven broeders die zich voor het leven met elkaar verbonden door celibaat, gemeenschapsleven en grote eenvoud. Momenteel leven er ruim 100 broeders in Taizé. Ook zendt Taizé broeders uit naar diverse ontwikkelingslanden. De broeders zijn afkomstig uit verschillende christelijke tradities: rooms-katholiek, protestants en ooster-orthodox. Ze vormen samen een christelijke oecumenische gemeenschap.

info

www.westlandsebedevaarten.nl
www.taize.fr/nl

locatiePKN-kerk De Lichtbron, Pieter van der Plasstraat 3
plaatsWateringen (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl