Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 17 maart 2013    Evangelie van 2013-03-17
(St. Patricks Day)
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelVoorjaarsconferentie - Zondag van de Arbeid
beschrijving

Flexibel en bezield

Op dinsdag 19 maart 2013 organiseren Landelijk bureau DISK, het Landelijk Katholiek Diaconaal Beraad en de Oecumenische Studiekring een bijeenkomst over het jaarthema van Arbeidspastoraat DISK Flexibel en bezield?

De DISK Voorjaarsconferentie vindt plaats in Zalencentrum Vredenburg, Vredenburg 19, Utrecht (vanaf station Centraal - door Hoog Catharijne naar Vredenburgplein uitgang centrum volgen - links aanhouden naar de oversteekplaats Bijenkorf en C&A - eerst rechtdoor en dan linksaf oversteken - na 100 meter is aan de rechterkant de ingang naast schoenenzaak Breughel, vijftien minuten lopen)

Zaal open om 13.00 uur. De bijeenkomst duurt van 13.30 - 17.00 uur.

DISK kiest elk jaar een actueel thema, dat tevens gebruikt wordt in de kerken bij biddag en dankdag voor gewas en arbeid, de zondag van de arbeid en bij themavieringen. Het boekje met werkmateriaal is verschenen als eerste nummer van het tijdschrift Ondersteboven in de jaargang 2013.

Het tijdschrift is te verkrijgen bij landelijk bureau DISK. Prijs: € 2,50 (exclusief portokosten).

Organisatie: Landelijk bureau DISK - Landelijk Katholiek Diaconaal Beraad (LKDB) - Oecumenische Diaconale Studiekring

Programma
13.00-13.30 uur
Zaal open, inloop met koffie en thee

13.30-13.40 uur
Welkom op de Voorjaarsconferentie 2013 door Hub Crijns, directeur landelijk bureau DISK.

13.40-14.05 uur
Trinus Hoekstra richt zich op de hervormingen van de arbeidsmarkt die met maatregelen als versoepeling van het ontslagrecht en beperking van de WW voor de deur staat. Een belangrijk oogpunt van die hervormingen is flexibilisering van arbeidsrelaties. Hij kijkt daarbij ook naar het Duitsearbeidsmarktmodel dat beleidsmakers in Nederland in belangrijke mate lijkt te inspireren. Trinus Hoekstra is mededirecteur van landelijk bureau DISK en projectmanager bij Kerk In Actie Protestantse Kerk in Nederland.

14.05-14.30 uur
Rien Brouwer stelt de vraag of er vandaag de dag een nieuwe  sociale kwestie zichtbaar wordt nu steeds meer bedrijven een flexibele schil hanteren voor hun bedrijfsvoering. Wat betekent deze organisatieontwik- keling als het gaat om insluiting en uitsluiting van betaald werk? Spelen talenten die mensen hebben nog wel een rol van betekenis?  Rien Brouwer is als docent verbonden aan de Hogeschool Inholland en lid van het bestuur van landelijk bureau DISK.

14.30-15.00 uur
Anne-Marieke Koot vertelt ervaringen uit de wereld van de thuiszorg. Daar is het begrip ‘aanbesteding’ de hefboom om de thuiszorg flexibel en goedkoop te laten doen. Terwijl het helpen van mensen, de bezieling daartoe, het uitgangspunt van de thuishulp is. Anne-Marieke Koot is theoloog, thuishulp en actief in het verzet tegen de afbraak van de thuiszorg.
           
15.00-15.15 uur
Pauze

15.15-16.25 uur
Flexibel en bezield? in gesprek en besproken. Er is alle ruimte voor plenaire discussie met de inleiders en met elkaar.

16.25-16.30 uur
Afsluiting van de Voorjaarsconferentie.

16.30-17.00 uur
Napraten met hapje en drankje.
Bezoek ook de stand van landelijk bureau DISK.

Aanmelden
Aanmelden is nodig in verband met catering.
Graag vóór vrijdag 15 maart 2013.

Kosten
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 20 per persoon, ter plekke te voldoen

info

www.disk-arbeidspastoraat.nl

locatieZalencentrum Vredenburg, Vredenburg 19
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl