Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 22 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-22
 titelUrbanuskerk jubileert met Mariaprocessie
beschrijvingDagelijks passeren tienduizenden reizigers de karakteristieke Sint-Urbanuskerk in Duivendrecht. De pal naast het trein- en metrostation gelegen kerk viert haar 125-jarig jubileum met een plechtige Hoogmis en een Mariaprocessie door de straten van Duivendrecht op zondag 22 augustus. Reeds op zaterdag vinden diverse activiteiten plaats in het kader van het jubileum.

Bisschop Eijk van Groningen, voormalig misdienaar en organist van de kerk, zou aanvankelijk bij de viering aanwezig zijn.
Nu hij door onvoorziene omstandigheden verstek moet laten gaan zal hulpbisschop van Haarlem, mgr. J.M.G. van Burgsteden, zijn plaats innemen.

De Urbanuskerk ligt ingesloten tussen bedrijventerreinen, flats, woonerven, spoorlijnen en de Amsterdam ArenA. Het Godshuis met naastgelegen boerderij en weiland met schapen lijkt het laatste stukje platteland in de verstedelijkte regio van Amsterdam. De kerk trekt daarmee de aandacht van de vele voorbijtrekkende passagiers.

De fanfare Wilhelmina uit Volendam verzorgt de religieuze muziek, afgewisseld door zang en gebed van de processiegangers.

Aangezien 22 augustus de kerkelijke feestdag is van Maria Koningin, zal in de processie een Mariabeeld worden meegedragen.
Op deze dag is het tevens precies vijftig jaar geleden dat de toenmalige paus Pius XII dit liturgische Mariafeest instelde.


Programma:

Zaterdag 21 augustus
- Kinderprogramma in de pastorietuin / kerkplein (14.00 - 16.00 uur).
- Open kerk (14.00 - 17.00 uur). Bezichtiging van de kerk onder begeleiding en met uitleg.
- Diavoorstelling in de pastorie van STICHTING DOE IETS GOEDS over hulp aan Noord-Albanië (14.15 én 15.35 uur).
- Concert van het zangduo JC - kwadraat met klassieke en religieuze -ezangen. Eerste deel: 15.00 - 15.30 uur en tweede deel: 16.00 - 16.30 uur.
- Maria-lof (17.00 - ca. 17.45 uur) m.m.v. JC - kwadraat.

Zondag 22 augustus
- Rozenhoedje als voorbereiding op de Hoogmis (10.30 - 10.50 uur).
- Hoogmis met mgr. Eijk als hoofdcelebrant (11.00 - ca. 12.15 uur).
- Mariaprocessie door Duivendrecht onder muzikale begeleiding van de harmonie Wilhelmina uit Volendam (12.15 - 13.15 uur).
- Ontmoeting van parochianen en belangstellenden in de pastorietuin onder het genot van een hapje en een drankje (13.15 - 16.00 uur).

info(020) 6992392
locatieSint-Urbanuskerk, Rijksstraatweg 232
plaatsDuivendrecht (Noord-Holland)
postcode11
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl