Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 3 maart 2013    Evangelie van 2013-03-03
begintijd17:00 uur
 titelDankviering voor paus Antwerpen
beschrijving

Johan Bonny, de bisschop van Antwerpen, nodigt de gelovigen naar aanleiding van het terugtreden van paus Benedictus XVI en het vooruitzicht van een nieuwe pauskeuze, uit om te bidden voor de kerkgemeenschap en voor de bisschop van Rome.

In een pastorale brief schrijft hij: “Voor deze gewetensvolle beslissing, die de paus in alle vrijheid neemt, kunnen we enkel begrip en eerbied opbrengen. Het is inderdaad geen lichte taak die de bisschop van Rome vervult in onze wereldwijde kerkgemeenschap. We zijn paus Benedictus XVI dankbaar voor de manier waarop hij het beste van zichzelf gegeven heeft als theoloog, als geestelijk leider en als paus.

Graag wil ik u uitnodigen om God te danken voor het pontificaat van paus Benedictus XVI. Door de ambtsbeëindiging van paus Benedictus XVI wordt de zetel van Rome vacant. Tijdens de maand maart zullen de kardinalen in conclaaf bijeenkomen om een nieuwe paus te kiezen. Dat is een heel belangrijk gebeuren voor onze kerkgemeenschap. Ik nodig u uit om in de komende weken te bidden om de bijstand en de bezieling van de heilige Geest bij de keuze van een goede opvolger.”

De bisschop kondigt aan dat er op zondag 3 maart om 17 uur een eucharistie plaatsheeft in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen om God te danken voor het pontificaat van paus Benedictus XVI en te bidden voor de keuze van een goede opvolger als bisschop van Rome.

Tegelijk vraagt de bisschop om de komende weken tijdens eucharistievieringen of gebedsdiensten een voorbede in te lassen voor paus Benedictus en de keuze van zijn opvolger. “Tussen het aftreden van de paus en de keuze van een opvolger nodig ik de priesters uit om tijdens de eucharistieviering op weekdagen ook gebruik te maken van de votiefmis “bij de keuze van een paus of bisschop”

info

www.kerknet.be

locatieOnze-Lieve-Vrouwekathedraal, groenplaats 21
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl