Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 8 t/m zaterdag 9 maart 2013    Evangelie van 2013-03-08
 titelTweede Kerkenbeurs Noord-Nederland
beschrijving

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2013 wordt in het Fries Congrescentrum Drachten een Kerkenbeurs gehouden.

Tijdens de beursdagen vinden er op het centrale podium diverse activiteiten plaats. Elke dag is er een talkshow met bekende gasten en zijn er korte optredens van sprekers en artiesten.

Vrijdag 8 maart:

14:30 – 15:00 |  Levensbeschouwelijke theaterpoppenshow
De Verkenner, ontwikkelaar van programma’s en vieringen voor kinderen, geeft levensbeschouwelijke vorming vleugels en neemt kinderen mee in spel en verbeeldingskracht langs oude verhalen en bronnen van wijsheid.

15:30 – 16:30 | 450 jaar Heidelbergse Catechismus
Lezing- en discussieprogramma onder leiding van dominee P. van der Kraan – een deskundige op het gebied van Catechismus en catechetiek.

17:00 – 17:45 | Talkshow: “Ondernemerschap en christendom, gaat dat samen?”
Gasten zijn onder andere: wethouder Ties Zweers (gemeente Smallingerland), dhr Bert Moolhuizen (christennetwerk/gmv) en dhr Bram Dekker (Dekker drukwerken).

19:30 – 20:30 | Christians Got Talent
Talentenjacht voor iedereen die zich wil presenteren aan een breed publiek. Deelname categorieën: zang, muziek, voordracht, poëzie, dans enzovoorts.

Informatie en aanmelding: info@alfredknorrcommunicatie.nl

Zaterdag 9 maart:

Diverse optredens van Cabaretier Ruurd Walinga

11:30 – 12:15 | Talkshow: “Is het jeugdwerk bepalend voor de toekomst?”
Gasten zijn onder andere: Robert Colijn (Youth for Christ), Margreet Feitsma (Bethel gemeente Drachten) en Silvia Stavleu (JOP Jeugdorganisatie Protestantse Kerk)

13:00 – 13.30 |  Levensbeschouwelijke theaterpoppenshow
De Verkenner, ontwikkelaar van programma’s en vieringen voor kinderen, geeft levensbeschouwelijke vorming vleugels en neemt kinderen mee in spel en verbeeldingskracht langs oude verhalen en bronnen van wijsheid.

14:00 – 15:00 |  Veiling Religieuze goederen
Particulieren en kerkelijke organisaties die goederen als beelden, orgels, muziekinstrumenten, gewaden, kerkbanken enzovoorts willen verkopen, kunnen gebruik maken van deze veiling. Aanmelding van de aan te bieden goederen moet vooraf plaats vinden. Voorafgaand aan de veiling is bezichtiging mogelijk.
Informatie en aanmelding: info@alfredknorrcommunicatie.nl

15:30 – 16:30 | Optredens Gospelkoor Signalen uit Sneek
Het koor geeft twee inspirerende optredens en staat onder leiding van dirigent Wilco Kloosterman.

Workshop programma

Vrijdag 8 maart:
15:45 – 16:45 | KerkopKop thema: Ontmoeten

Zaterdag 9 maart
10:30 – 11:30 | KerkopKop thema: Ontmoeten
13.15 – 14.15 | Reliplan thema: Aan- en verkoop kerkgebouwen
14.30 – 15.30 | Pim van Dijk Designs thema: Ruimte voor spiritualiteit
15.30 – 16.30 | Youth for Christ thema: Actualiteit in christelijk jeugdwerk

Kerken en gemeentes – en organisaties die daarmee verbonden zijn – hebben net als bedrijven en overheden behoefte aan tal van artikelen en diensten. Dat kan variëren van koffiezetmachines en meubilair tot architecten en bouwondernemingen. Daarnaast hebben kerken, parochies en andere christelijke gemeenschappen vanuit hun missie een eigen specifieke belangstelling voor zaken als bladmuziek, muziekinstrumenten, boeken, lectuur en charitatieve organisaties. De Kerkenbeurs Noord-Nederland presenteert een breed aanbod aan iedereen die in het kerkelijk werk actief is. De beurs heeft een oecumenische grondslag en is toegankelijk voor alle gezindten. Het werkgebied omvat de drie Noordelijke provincies, de kop van Noord-Holland, De Kop van Overijssel en de Flevopolders.

Speciaal beursthema: Bouw en Restauratie

Op de Kerkenbeurs Noord-Nederland 2013 wordt speciale aandacht gegeven aan het thema “bouw en restauratie”. Diverse bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in de verbouw, onderhoud en restauratie van kerkelijke gebouwen presenteren zich op de beurs. Voorbeelden zijn bouwbedrijven, glas-in-lood specialisten, schildersbedrijven en stukadoors. Ook specialisten van torenuurwerken, houtbewerkers, leidekkers, steenfabrikanten, vochtbestrijders en beheerders van oude kerken/monumenten zullen zich presenteren.

Alle beheerders van kerkgebouwen in het Noorden met een niet-kerkelijke functie zullen, naast alle kerken, gemeentes en parochies, persoonlijk worden uitgenodigd.

info

www.kerkenbeurs-noord-nederland.nl

locatieFries Congrescentrum Drachten
plaatsDrachten (Friesland)
postcode92
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl