Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 18 maart 2013    Evangelie van 2013-03-18
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelInfo-avond M25
beschrijving

Op maandagavond 18 maart 2013 vind er een M25 infoavond plaats. U krijgt hierbij informatie over het opstarten van een M25 groep in uw parochie. Diaken Franciscaan Hans van Bemmel zal als gastspreker bij deze avond aanwezig zijn en ook enkele vrijwilligers van reeds bestaande M25 groepen. Is M25 iets voor uw parochie? Kom dan naar deze avond en neem gerust enkele medeparochianen mee.

M25
M25 is een project dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor de zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Oorspronkelijk is M25 ontstaan in Delft. De naam M25 komt van Mattheüs 25 (evangelie volgens Mattheüs, hoofdstuk 25) waarin staat:

“Want Ik had honger en jullie hebben Me te eten gegeven, Ik had dorst en jullie hebben Me te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en jullie hebben Me opgenomen. Ik was naakt en jullie hebben Me gekleed, Ik was ziek en jullie hebben naar Me omgezien, Ik zat in de gevangenis en jullie kwamen naar Me toe.” … “Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan.”

Wat doet een M25-groep?
Een M25 groep zet zich in voor mensen die het moeilijk hebben in de streek of stad van de eigen woonplaats. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld de voedselbank, het opvanghuis voor dak- en thuislozen, de jeugdgevangenis, een ziekenhuis of een verzorgingshuis.

Samen met mensen van die organisaties worden de jongeren op het vrijwilligerswerk voorbereid en vervolgens gaat de M25 groep aan de slag.

info

www.bisdomdenbosch.nl/Diaconie/Paginas/M25-Infoavond.aspx
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieBisdomzaal Parade 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl