Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 21 t/m zondag 24 maart 2013    Evangelie van 2013-03-21
begintijd15:00 uur
 titelVastenactie - pelgrimstocht Zuid-Limburg
beschrijving

Voor de derde keer houdt Vastenaktie een pelgrimstocht. De tocht biedt u de mogelijkheid om je te bezinnen vanuit een spiritualiteit van gerechtigheid en soberheid, zoals Vastenaktie die wil uitdragen. Je kunt dit alleen doen, maar natuurlijk ook samen met anderen! Het doel van Vastenactie in 2013 is om voor migranten, hun familie en anderen in Honduras een nieuwe start mogelijk te maken.

Spirituele wandeldriedaagse
De Pelgrimstocht is een unieke, spirituele driedaagse van donderdag 21 maart tot en met zaterdag 23 maart 2013, met een gezamenlijke afsluiting voor diegenen die dat wensen op zondag 24 maart 2013 (Palmpasen). U wandelt drie dagen lang door het schitterende Zuid-Limburgse landschap. U ontmoet andere wandelaars, wandelt over bestaande bedevaartroutes en kunt deelnemen aan interessante avondprogramma’s.

De Pelgrimstocht bestaat uit drie rondwandelingen op drie achtereenvolgende dagen, die onafhankelijk van elkaar gelopen kunnen worden. U kunt dus kiezen om aan alle drie de wandelingen deel te nemen, of om één of twee dagen mee te lopen.

Pelgrimeren: een unieke invulling van de vastentijd
Juist in deze tijd staan we stil bij wat we kunnen betekenen voor mensen om ons heen. Dichtbij en ver weg. Want de wereld groeit als we delen. In 2013 organiseren we voor de derde maal de Pelgrimstocht. Deelnemers wandelen langere afstanden gecombineerd met bezinning en verstilling. Verwacht geen spektakels en lawaai zoals bij veel andere meerdaagse wandeltochten, maar rust en ontmoeting met gelijkgestemde pelgrims, vanuit een spiritualiteit van de gerechtigheid.

Voor uzelf en voor een ander
De Pelgrimstocht is ook een sponsortocht. We verwachten van de deelnemende pelgrims dat zij actief op zoek gaan naar mensen die hen willen sponsoren. We denken dat een sponsorbedrag van € 500,- een goed richtbedrag is voor diegenen die aan alle drie de wandelingen deelnemen. Als iemand slechts aan één wandeling deelneemt, moet een bedrag tussen de € 150,- en € 200,- haalbaar zijn.

Wanneer u fondsen wilt werven voor uw eigen parochieproject – en u hebt daarvoor goedkeuring van Vastenaktie - verzoeken wij u van te voren contact op te nemen met Guus Prevoo ( guus.prevoo@vastenaktie.nl ).

Voor van logies, eten en drinken dient u zelf te zorgen. Vastenaktie heeft goede afspraken gemaakt met Huize Damiaan die u een geheel pakket kan aanbieden. Lees verder

De Pelgrimstocht 2013 in het kort

  • Van donderdag 21 maart t/m zondag 24 maart 2013
  • Gemiddelde afstand per dag: 20 km.
  • Overnachtingen dient u zelf te regelen, Huize Damiaan is tot 15 januari 2013 speciaal voor u gereserveerd
  • Routes langs inspirerende en beroemde pelgrimsoorden in de Zuid-Limburgse grensstreek
  • Avondprogramma’s in de vorm van lezingen en workshops
  • Iedere deelnemer brengt naar vermogen sponsorgeld bijeen voor de projecten van Vastenaktie

info

guus.prevoo@vastenaktie.nl
www.vastenaktie.nl/pelgrimstocht

locatie
plaatsLimburg (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl