Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 30 mei 2013    Evangelie van 2013-05-30
(Sacramentsdag)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelLezing - Moderne geloofsgetuigen
beschrijving

Op donderdagavond 30 mei 2013 vanaf 20.00 uur wordt een lezing gehouden in de Heilige Familiezaal van parochie De Goede Herder in Tilburg.

Shahbaz Bhatti
De getuigenis van Shahbaz Bhatti, de katholieke minister voor minderheden in Pakistan, is indrukwekkend. Hoewel hij op de nominatie stond om door extremisten gedood te worden bleef hij opkomen voor de noodlijdenden en vervolgden in zijn land.

Hij zei daarover: “Deze toewijding maakt mij gelukkig. Ik zoek geen populariteit, ik wil geen machtsposities. Ik wil slechts een plaats aan de voeten van Jezus. Ik wil dat mijn leven, mijn karakter, mijn daden voor mij spreken en zeggen dat ik Jezus Christus volg. Ik wil voor Christus leven en voor Hem wil ik sterven. Ik heb in dit land helemaal geen angst.”

Op 2 maart 2011 is hij doodgeschoten in zijn auto door extremisten. Hij heeft letterlijk zijn leven gegeven voor de vervolgden in zijn land en voor Christus.

Veel mensen in ons land zijn onbekend met deze verhalen en weten niet wat Christenen in andere landen door maken. Tijdens deze lezing laten Joris van Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, en Peter van Hoof, medewerker PR & Communicatie, ons kennis maken met een aantal van deze geloofsgetuigen.

We zullen horen hoe deze mensen Christus volgden met hart en ziel, wat ze in veel gevallen de dood heeft gekost. Ook vertellen ze van het grote geloof en van de hoop in Christus die deze geloofsgetuigen hadden. Dat geloof en die hoop kunnen voor ons een bron zijn voor ons geloof.

Programma
Deze lezing wordt georganiseerd door de parochie de Goede Herder in Tilburg:

  • 20.00 Lezing Moderne geloofsgetuigen
  • 22.00 Einde

info

www.kerkinnood.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieHeilige Familiezaal, Broekhovenseweg 2
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl