Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Retraite
retraite
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 26 t/m zondag 28 april 2013    Evangelie van 2013-04-26
begintijd19:00 uur
 titelRetraite - Heiliging door iconen
beschrijving

Lezingen met veel beeldmateriaal en gebruik van creatieve middelen. De retraite wordt geleid door iconografe mw. Luisa Finello-Sesino. Begeleiding door p. Alain Dominique. Dagelijks H.Mis en gebedsmomenten.

Kosten en inschrijving
€ 75 Euro voor kost en inwoon. Daarnaast wordt in de mate van het mogelijke 75 Euro gerekend voor Mw. Finello-Sesino. U kunt ook meer geven. Als iemand niet kan betalen, graag contact nemen met p. Alain-Dominique.
Inschrijving via info@kleinsion.nl

Programma

  • Vrijdag 26 april
  • Inleiding: « Hoe werkt een beeld op ons in ? »
  • Na de inleiding, aan de hand van een mozaiek van de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw aan de bron van Jacob, luisteren we naar onze dorst naar God en naar de dorst van God naar ons.
  • Zaterdag 27 april :
  • Ochtend: Beelden over de schepping. Wie ben ik ? Geschapen naar Gods beeld en gelijkenis. « Als je wilt weten wie je bent, kijk naar het beeld dat God van je had toen Hij je schiep. » Hier luisteren we naar de liefde van de H. Drie-eenheid vanwaar onze schoonheid ontspringt.
  • Na de middag : Beelden over het thema van de zonde en de goede boodschap van de verlossing, Jezus’ nederdaling ter helle en de kracht van Pasen. De ontmoeting van Jezus in onze dood en hoe Hij alles nieuw maakt.
  • Zondag 28 april :
  • Op zondag gaan we door met het aanschouwen van het mysterie van de verrijzenis aan de hand van mozaieken en iconen. Vooral hoe het Paasfeest « vlees wordt » in de Kerk, aan de hand van bijzonder mooie paleochristelijke beelden. Deze zullen veel vreugde in ons hart leggen maar ook het verlangen om zich te voeden met de Eucharistie.

info

www.kleinsion.nl
www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieKlein Sion, Arnhemsestraat 60
plaatsLeuvenheim (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl