Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 9 maart 2013    Evangelie van 2013-03-09
begintijd20:15 uur
 titelVerdi Requiem in de St Bavo
beschrijving

Ter gelegenheid van de 200e verjaardag van Giuseppe Verdi en de 100e verjaardag van Benjamin Britten, zullen drie studentenmuziekverenigingen op 9 maart 2013 om 20:15u de St. Bavo Kathedraal vullen met prachtige klanken. De bijna 300 studenten zijn naast hun studie actief in de muziek bij het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, het Haarlems Studentenkoor of het Amsterdamse VU-Koor.

Op het programma staat het beroemde Requiem van Verdi, onder leiding van Gilles Michels, met als solisten Dorothy Grandia (sopraan), José Scholte (mezzosopraan), Nick Sales (tenor) en Marc Pantus (bas).

Daarnaast wordt de Serenade voor Tenor, Hoorn en Strijkers van Britten uitgevoerd, onder leiding van Quentin Clare.  Naast tenorsolist Sales zal de hoornpartij worden gespeeld door Jasper de Waal, solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het belooft een spectaculair concert te worden.

Voor kaarten en meer informatie kunt u terecht op de website www.verdi-requiem.nl .

Kaarten kosten 25 euro (voltarief) en 15 euro (t/m 27 jaar).
Reserveren wordt aangeraden.

info

www.verdi-requiem.nl

locatieKathedrale Basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl