Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 maart 2013    Evangelie van 2013-03-09
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelGeloofsfeest: Maria centraal
beschrijving

Op zaterdag 9 maart 2013 organiseert het bisdom Rotterdam een geloofsfeest: een feestelijke ontmoeting met samenzang, gebed, verschillende workshops en de viering van de H. Eucharistie. Thema van het geloofsfeest is Maria, beeld en moeder van de Kerk.

In zijn brief ter aankondiging van het Jaar van het Geloof vraagt paus Benedictus XVI aandacht voor de H. Maria, moeder van de Heer. Hij schetst de cruciale rol van Maria in de heilsgeschiedenis van haar Zoon, Jezus Christus, “de aanvoerder en voltooier van ons geloof” (Hebr. 12, 2) (zie Porta Fidei 13). Zo ontvangt Maria van de engel de boodschap dat zij als Gods Begenadigde een zoon ter wereld zal brengen die zij de naam Jezus moet geven. ‘Hij zal groot zijn en Zoon van de Allerhoogste genoemd worden’ (Lc. 1,32). Maria beantwoordt die uitverkiezing met de woorden: ‘Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar uw woord’ (Lc. 1,38). In die houding is Maria het voorbeeld van geloof en liefde, beeld en moeder van de Kerk.

De uitnodiging en het programma, die u hier kunt downloaden, is verstuurd aan pastorale beroepskrachten, bestuursleden van (migranten)parochies en parochiefederaties en gebedsleiders met het verzoek die ook verder te verspreiden.

De dag vindt plaats in de gebouwen van de Spaanstalige parochie La Sagrada Familia, Hildegardisstraat 50 te Rotterdam en duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. U kunt zich hier aanmelden voor deze parochiedag. Vermeldt U daarbij a.u.b welke workshop u wilt volgen (zie programma).

Aanmelding kan tot uiterlijk 4 maart 2013.

info

jaarvanhetgeloof@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieSpaanstalige parochie La Sagrada Familia, Hildegardisstraat 50
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl