Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 25 maart 2013    Evangelie van 2013-03-25
(Aankondiging van de Heer)
begintijd19:00 uur
eindtijd20:30 uur
 titelGebed voor de Martelaren
beschrijving

In de Mariakerk (Stationsstraat 13 Apeldoorn) organiseert de Sant’Egidio-gemeenschap op 25 maart om 19.00 uur een oecumenische gebedsdienst voor de geloofsgetuigen van de christelijke kerk in de wereld: het Gebed voor de Martelaren.

Naast mgr. Woorts zullen er hoogwaardigheidsbekleders van onder andere de Russisch-Orthodoxe Kerk, de Syrisch-Orthodoxe Kerk, de Servisch-Orthodoxe Kerk, de Oud-Katholieke Kerk en de Koptische Kerk vertegenwoordigd zijn. Maar ook parochianen uit Apeldoorn en andere parochies zijn van harte welkom.

“Het is mooi om de lijdensweek te beginnen met deze gezamenlijke gebedsdienst. Het belooft een zeer indrukwekkende dienst te worden waarin de namen gelezen zullen worden van de christenen in de wereld die recent voor hun geloof hun leven hebben gegeven. Het is een gebed uit solidariteit met alle christenen die leven in de verdrukking en vervolgd worden voor hun geloof,” aldus diaken Ronald Dashorst van de Apeldoornse Emmaüsparochie namens de gemeenschap van Sant’Egidio.

Het Gebed voor de Martelaren, dat de Sant’Egidio-gemeenschap sinds het jaar 2000 jaarlijks in de Goede Week bidt, ontstond uit de wens van paus Johannes Paulus II om het geloofsgetuigenis van de martelaren van de twintigste eeuw te gedenken. Het martelaarschap verenigt christenen van alle belijdenissen en is daarom een thema bij uitstek voor een oecumenische ontmoeting. In Nederland vindt het Gebed voor de Martelaren dit jaar plaats in Apeldoorn, in België in Brussel.

Diaken Dashorst: “Ook in onze dagen zetten wereldwijd mensen hun leven op het spel voor het evangelie of bieden het als een levende offergave aan, op plekken waar een mensenleven weinig waard is of waar christenen actief vervolgd worden. Het minste wat wij op deze plek van de wereld, waar ons christen-zijn ons leven niet bedreigt, kunnen doen is het voorbeeld van de martelaren naar waarde schatten en bidden voor hen en voor alle christenen die leven in de verdrukking.”

info
organisatieSant Egidio
locatieMariakerk, Stationsstraat 13
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl