Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 18 februari 2013    Evangelie van 2013-02-18
begintijd20:15 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLeesclub 2e Vaticaans Concilie: Dei Verbum
beschrijving

In de geschiedenis van de Kerk is de geloofsgemeenschap gegroeid door het luisteren, vieren en studeren van het Woord van God. Sinds Paus Leo XIII heeft het Leergezag benadrukt hoe belangrijk de studie van de Bijbel is voor het leven van de Kerk.

Het Tweede Vaticaanse Concilie heeft een Dogmatische Constitutie gewijd aan de goddelijke openbaring: Dei Verbum. Aan de hand van dit document en de Postsynodale Apostolische ExortatieVerbum Domini van Paus Benedictus XVI zullen wij proberen de rijkdom van dit mysterie in de Liturgie van de Kerk beter begrijpen en waarderen.

Inleider: rector Dr Rafael Ojeda.

info

info@olvkerk.nl

Eugenie van den Eijnden (gastvrouw)
(020) 625 97 29

www.olvkerk.nl/Jaar_van_het_Geloof

locatieOntmoetingscentrum De Oude Gracht, Keizersgracht 218 B
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl