Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 15 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-15
 titelBedevaart Maria van Renkum
beschrijvingDe traditionele bedevaart ter ere van Maria van Renkum, Vrouwe van Gelderland, vindt plaats op zondag 15 augustus om 16.00 uur.

In 1999 is het initiatief genomen de traditionele bedevaartsreunie te organiseren. Deze bedevaartsvorm bleek een groot succes. Op veler verzoek en om de traditie levendig te houden, vindt er wederom een bedevaart plaats.

De bedevaart wordt gehouden om de Moeder Gods dank te brengen voor haar bijstand en voorspraak door de jaren heen. Ieder die Maria, Moeder van Toevlucht, wil bedanken, is welkom bij het bedevaartsprogramm in de r.-k. parochie O.L.V. ten Hemelopneming te Renkum aan de Dorpsstraat.

16.00 uur: begroeting en bloemenhulde aan O.L.V. van Renkum en aansluitend het rozenkransgebed
16.30 uur: Heilige Mis

Celebrant is pastoor H. Ten Have uit Arnhem.
De bedevaart zal volgens traditie met Latijns/Gregoriaanse gezangen worden begeleid o.l.v. J. Boogaarts.

Tijdens de bloemenhulde kunnen pelgrims de meegebrachte bloemen aan de H. Maria zelf aanbieden.

Na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de pastorie.

info(0317) 313688
locatieO.L.V. ten Hemelopnemingkerk
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl