Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 maart 2013    Evangelie van 2013-03-16
 titelStille Omgang vanuit Den Bosch
beschrijving

Retourtje… Stille Omgang 16 maart 2013
Een enerverende en afgewogen mix van entertainment en verdieping, midden in het hart van Amsterdam! Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse Stille Omgang plaats. Jongeren zijn hierbij bijzonder welkom en daarom organiseert het Bisdom van ’s-Hertogenbosch een busreis voor jongeren die graag naar de ‘Mirakelstad’ willen gaan.

Thema: iBelieve! Je bent jong en je wilt wat! Aan de hand van de drie volgende vragen wordt ingegaan op het thema. “What do I believe?” “Why do I believe?” “When do I believe?” Onder andere priester Vönhogen zal ons meenemen in de beantwoording van voornoemde vragen.

Een lange zaterdagavond “uit met God” in Amsterdam.
Reis mee, met een bus vol jongeren… en loop mee in een bijzondere stille tocht, midden in de nacht, in het bruisende hartje van Amsterdam. Kan dat?! Ja… geef de winkelstraat een kapelsfeer, met circa 10.000 mensen, jong en oud. Verwonderde blikken en respect van voorbijgangers omkleden de tocht. Maak kennis met een traditie die actueel blijft… waarin je de fierheid van je geloof tot expressie brengt, door alle tijden heen. Je vrij voelen in je geloofsexpressie is niet vanzelfsprekend. Het SO-jongerenprogramma vindt plaats in de Basiliek Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam. De kerk is recht tegenover Amsterdam Centraal Station. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 00:30 uur afgelopen.

Waarom dit niet te missen is?! Het SO-Jongerenprogramma is hard op weg uit te groeien tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat. Tijdens het Stille Omgang jongerenprogramma staan we stil bij het thema, onder andere door middel van muziek en/of theater, een spreker van formaat en in de liturgie: een H. Mis en een Eucharistische aanbidding. Net als voorgaande jaren zal de bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, Mgr Punt, voorgaan in de Eucharistieviering.
Kortom, gezamenlijk het geloof vieren: dat is het hoofdingrediënt van het SO-Jongerenprogramma. Het hoogtepunt van de avond is het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Wat is de achtergrond hiervan?
Steeds meer jongeren trekken jaarlijks vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van de grote stad Amsterdam. In gebed lopen zij door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

Busreis
Om het jou makkelijk te maken, zetten we als bisdom van ’s-Hertogenbosch een jongerenbus in naar de Stille Omgang. De busreis alleen al wordt een belevenis: diepzinnig, creatief en er wordt een leuk filmpje getoond. De bus vertrekt vanuit Eindhoven, Uden, Zeeland, Wijchen, Nijmegen-Dukenburg NS en Den Bosch. De reistijd ligt, afhankelijk van de opstapplaats, rond de 1½ uur. Stap in! Meldt je snel aan. Groepen en individuele jongeren kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 4 maart. De bus kan vol raken… dus wees er snel bij!

Meer informatie en aanmelden
Neem voor meer informatie contact op met kapelaan Stefan Schevers via onderstaand contactformulier. Gebruik tevens onderstaand aanmeldformulier om je op te geven. De kosten voor deze busreis plus entree bedraagt 15 euro. Deze betaal je contant direct bij binnenkomst in de bus. Tot ziens in Amsterdam op 16 maart!

info

Stefan Schevers
stefanschevers@gmail.com
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl