Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 10 februari 2013    Evangelie van 2013-02-10
(Carnaval)
begintijd14:00 uur
 titelTour d’Europe met een vleugje carnaval
beschrijving
Datum: Zondag 10 februari 2013
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur.
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Tour d’Europe met een vleugje carnaval
door Willeke Smit

Orgelmuziek van verschillende componisten uit Europa met het thema vrolijkheid en carnaval!

Op zondag 10 februari vindt in de St. Willibrordkerk te Utrecht een bijzonder concert plaats van organist Willeke Smits. Zij zal hierin orgelmuziek van verschillende componisten uit Europa met het thema vrolijkheid en carnaval ten gehoor brengen.

Willeke Smits (*1975) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits. Zij studeerde af als Docerend Musicus en als Uitvoerend Musicus. Zij combineerde haar orgelstudie met de opleiding kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Kerkelijk orgelspel volgde zij bij Bernard Winsemius en kerkelijk koorleider bij Krijn Koetsveld. Bij Joop Schets in Gorinchem verdiepte zij zich verder in koordirectie in het algemeen. Willeke studeert momenteel piano bij Geoffrey Madge en Marc Pauwels.

Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid. Tevens is ze vaste bespeler van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht en van het Meere-orgel uit 1890 in de Dorpskerk in Maarssen. Ze is dirigent van het Toonkunst Dameskoor EigenWijs in Amersfoort en het Nieuwegeins Kamerkoor en werkt tevens op projectbasis, o.a. met vocaal ensemble Ab Novembris. Ze is vaste pianist/organist van het Duranck Trio.

Willeke heeft een privé lespraktijk voor piano en orgel en is pianodocent op de muziekschool SMS Scherpenzeel. In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. Ze is daarnaast bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK), de Stichting Landelijk Samenwerkingsverband Kerkmuziek (SLSK), de Stichting Utrecht Orgelland. Tevens is ze cultureel adviseur van de concerten in de St.-Willibrordkerk in Utrecht.

info

www.willekesmits.nl
www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl