Vandaag is maandag 14 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 27 januari 2013    Evangelie van 2013-01-27
begintijd14:00 uur
 titelPer Sonorem Vocis - Musycke van de Getyde
beschrijving
Datum: Zondag 27 januari 2013
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur.
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Vocaal Ensemble Per Sonorem Vocis presenteert:Musycke van de Getyde”
onder leiding van Eize Leertouwer

Op Zondag 27 januari om 14.00 uur geeft het bekende vocaal ensemble Per Sonorem Vocis, een concert met het programma ‘Musycke van de Getyden’ in de St. Willibrordkerk te Utrecht.

Per Sonorem Vocis, opgericht in 1998 door Eize Leertouwer, is een ensemble dat zich richt op de vocale muziek uit de Renaissance. Voor ieder uit te voeren project, met veelal een speciale bezetting, wordt een ensemble geformeerd uit een scala van zeer ervaren zangers. Missen worden doorgaans in historisch liturgische context gezongen. Per Sonorem Vocis verzorgde concerten in binnen- en buitenland.

Eize Leertouwer studeerde violoncello, schoolmuziek en koordirectie. Hij werkte als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, was hoofddocent schoolmuziek aan het Arnhems conservatorium en gaf trainingen op basis van muziek en stemgebruik. Daarnaast leidde hij diverse koren.

“Musycke van de Getyden”

De muziek van Claudin Patoulet is grotendeels verdwenen, ware het niet dat een Te Deum en een aantal motetten van deze componist in Haarlemse getijdenboeken en in de Leidse koorboeken bewaard zijn gebleven. Interessante polyfonie, zeker in de samenhang met motetten en een grandioos Magnificat van Nicolas Gombert, koormeester van de Capilla Flamenca van keizer Karel.

Per Sonorem Vocis, opgericht in 1998 door Eize Leertouwer, is een ensemble dat zich richt op de vocale muziek uit de renaissance. Voor ieder uit te voeren project, met veelal een speciale bezetting, wordt een ensemble geformeerd uit een scala van zeer ervaren koorzangers. Op het repertoire staan werken van o.a. Ockeghem, Desprez, Hildegard von Bingen, Byrd, Tallis, de Victoria, de Morales, Guerrero, Lassus, da Palestrina, Richafort en Allegri. Missen worden doorgaans in liturgisch historische context gezongen. Per Sonorem Vocis verzorgde concerten in binnen- en buitenland. Voor het seizoen 2012-2013 staan werken van o.a. Desprez, Guerrero, Gombert, da Palestrina, de Victoria, Willaert, Lassus en Patoulet op het programma.

Eize Leertouwer studeerde violoncello, schoolmuziek en koordirectie. Hij werkte als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, was hoofddocent schoolmuziek aan het Arnhems conservatorium en gaf trainingen op basis van muziek en stemgebruik. Daarnaast leidde hij diverse koren.

Paul Smit studeerde bij internationaal bekende specialisten, zoals Ton Koopman, Jordi Saval, Charles Toet, Bruce Dickey en Rebecca Stewart, op het gebied van de muziek uit de renaissance en barok. Zijn affiniteit met de vocale muziek uit de renaissance maakt dat hij nu vrijwel uitsluitend de tromba da tirarsi, de 14e-eeuwse schuiftrompet en de renaissance-trombone bespeelt. Hij is vaste medewerker van drie bekende ensembles voor oude muziek en speelde als free lance trombonist bij Capella Amsterdam, Musicalische Compagney (Duitsland), van Nevel (België) e.v.a. Tevens verleende hij medewerking aan vele Festivals Oude Muziek, cd- en TV opnames. Als een van de weinige trombonisten, bespeelt hij een 17e-eeuws instrument afkomstig uit het Portugese hof.

Dit programma wordt uitgevoerd door:
Karel Barten, Peter Dekker, Marianne Salden, Annette Sander: cantus
Henk Boogman, Jan van den Broek, Erik Dyckhoff, Frans Verstraelen: altus
Eric Goewie, Karel Haan, Paul Wesselingh: tenor
Fons Fisscher, Ton Groos, Rob Raaijman, Frans Stegers: bassus
Paul Smit, renaissance-trombone en tromba da tirarsi

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl