Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 17 april 2013    Evangelie van 2013-04-17
begintijd19:30 uur
 titelGebed en christelijk leven
beschrijving

Onderwerp: Bronnen en vormen van gebed Inleiding: Natuurlijk moet ons gebed uit ons hart komen. Het moet een zekere spontaniteit hebben. Maar je moet ook willen bidden. Daar is een zekere leerschool voor nodig. De Heilige Schrift kan ons daarbij helpen. Ze is de basis van alle overlevering, van alle christelijke gebedstradities. De Heilige Geest zorgt voor de levende herinnering en leidt ons naar Jezus Christus.

Echt christelijk leven is, zoals men kan vermoeden, leven met God als centrum. Omdat gebed de verbindingslijn met God is, is bidden onmisbaar voor ons christelijk bestaan. In zijn ritme wordt zo’n bestaan erdoor bepaald. Veel mensen bidden bij het opstaan, eten of slapen gaan. De zondag is ook een dag van gebed. Het kerkelijk jaar bepaalt mede de kleur van ons bidden.

Inleider: pastoor H. Spiertz Harald Spiertz is al enige jaren pastoor van de parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek.

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieParochiecentrum Schaijk-Reek, Pastoor van Winkelstraat 7-9
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl