Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 6 maart 2013    Evangelie van 2013-03-06
begintijd19:30 uur
 titelGebed en christelijk leven
beschrijving

Onderwerp: Wat is bidden? Inleiding: “Mensen bidden zoals ze geloven”, schreven de Franse bisschoppen enige jaren geleden. Daarmee gaven zij aan dat het bij bidden niet gaat over een willekeurige vorm van geloofsexpressie, maar dat er in ons gebed een lijn zit. Toch is ieder mens, iedere christen, er wel van overtuigd dat juist ons gebed iets heel persoonlijks is. En tegelijk brengen we in ons gebed ons geloof tot uitdrukking. Maar wat is bidden? Is het een relatie? Een geloofsopdracht of toch een cadeau?

Inleider: emeritus vicaris-generaal mgr. Joris Schröder

Joris Schröder (1941) is na vicaris-generaal van het bisdom Den Bosch te zijn geweest, nu al enige jaren spirituaal (geestelijk directeur) van en docent oa. kerkgeschiedenis aan de priesteropleiding het Sint Janscentrum in Den Bosch.

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieParochiecentrum Schaijk-Reek, Pastoor van Winkelstraat 7-9
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl