Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 13 mei 2013    Evangelie van 2013-05-13
(Sint Servatius)
begintijd19:30 uur
 titelVaticanum II
beschrijving

Thema: Vaticanum II en de liturgievernieuwing Inleiding: Aan de hand van de Constitutie over de Liturgie Sacrosanctum concilium zal het gaan over basisgedachten van Vaticanum II over de liturgie en of en in hoeverre die bij ons zijn gerealiseerd. Wat is er gebeurd? Wat moet er nog gebeuren?

Inleider: pastoor Cor Mennen

Cor Mennen (1945) heeft na zijn priesterwijding in 1969 nog een licentie kerkelijk recht gehaald aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Momenteel is hij pastoor van de H. Willibrordusparochie in Oss en docent kerkelijk recht aan de priesteropleiding het Sint Janscentrum in Den Bosch. Daarnaast is hij kanunnik van het kathedraal kapittel en gedelegeerde van de liturgie en kerkelijk kunstbezit in het bisdom Den Bosch.

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieParochiecentrum Schaijk-Reek, Pastoor van Winkelstraat 7-9
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl