Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 12 februari 2013    Evangelie van 2013-02-12
(Dikke dinsdag)
begintijd19:30 uur
 titelVaticanum II
beschrijving

Thema: Vaticanum II, waar was het ook alweer om begonnen? Rode draad en hoofdlijnen Inleiding: In 1959 nodigde paus Johannes XXIII het katholieke episcopaat uit om een actieve rol te spelen in de voorbereiding van het toekomstige concilie, bekend als Vaticanum II.

Het moest een concilie van bisschoppen worden. In de vier jaar dat zij heen en weer reisden tussen diocees en Rome hadden de bisschoppen alle kans om meningen en houdingen onderling te vergelijken. Maar waarom heeft Johannes XXIII een concilie bijeengeroepen? Wat is de voorgeschiedenis en de context van Vaticanum II? Wat is er allemaal gebeurd maar ook tot stand gekomen?

Inleider: pastoor-deken René Wilmink

René Wilmink (1974) studeerde aan de priesteropleiding en werd in 1998 priester gewijd. Momenteel is hij pastoor van St. Jorisparochie in Eindhoven en deken van Eindhoven. Daarnaast is hij docent kerkelijke documenten aan de priesteropleiding het Sint Janscentrum in Den Bosch.

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieParochiecentrum Schaijk-Reek, Pastoor van Winkelstraat 7-9
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl