Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 3 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-03
begintijd20:00 uur
 titelImpulsavond
beschrijving

Thema: Eeuwig gaat voor duurzaam Inleiding: Duurzaamheid geniet een groeiende belangstelling. Steeds meer mensen willen duurzame producten, en bedrijven spelen daarop in. We willen onze natuurlijke omgeving zo weinig mogelijk aantasten, zodat toekomstige generaties er ook nog in kunnen leven.

Op zich een nobel streven. Maar is dat de betekenis van duurzaamheid: het hier zo lang mogelijk zien vol te houden? Of schuilt er ook een positief levensgevoel in: dat het leven een gave is, om te delen? Franciscus van Assisi, patroon van de ecologische beweging, leeft duurzaam omdat hij zijn omgeving niet als zijn bezit beschouwt. Voor hem is alles een gave.

Leef daarom zoals je gelooft. Ga met nog meer vertrouwen terug naar de bron van jouw religieuze leven. En getuig daarvan, omdat je het heil niet voor jezelf mag houden. Het gaat om niets minder dan de volmaaktheid van de eeuwigheid!

Inleider: Willem Marie Speelman Willem Marie Speelman (1960) studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en theologie aan de Universiteit van Tilburg. Nu is hij universitair docent christelijke spiritualiteit aan de Tilburg School of Catholic Theology en wetenschappelijk medewerker van het Franciscaans Studiecentrum, met als specialiteit levende spiritualiteit.

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieDe Gasterij, Runstraat 67
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl