Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 24 januari 2013    Evangelie van 2013-01-24
begintijd20:00 uur
 titelImpulsavond
beschrijving

Thema: Geloven in een posmoderne tijd Inleiding: Over de vraag hoe mensen christen worden lopen de meningen binnen de christelijke tradities uiteen.

In haar promotieonderzoek in evangelische kerken heeft Miranda geluisterd naar bijna vijftig levensverhalen van nieuw gelovigen. In deze verhalen wordt gesproken over geloofservaringen, bijzondere ontmoetingen en over de betekenis van muziek, die leiden tot een persoonlijke toewijding aan Christus. Het doel van haar lezing is om meer inzicht te krijgen in de verschillende wijzen waarop mensen tot geloof komen in de Nederlandse postmoderne samenleving. Aan de hand van haar studie zal zij concrete aanbevelingen doen over hoe parochies missionair kunnen zijn.

Inleider: Miranda Klaver Miranda Klaver (1962) is antropoloog en theoloog en houdt zich bezig met vragen over de relatie tussen cultuur en religie. Zij is als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool in Ede bij de opleiding theologie (GPW).

info

Parochie H. Antonius Abt Schaijk-Reek
(0486) 46 12 20
secretariaat-antonius-abt@hotmail.com

locatieDe Gasterij, Runstraat 67
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl